«Звернення до президента про захист телеканалів Медведчука – ініціатива Віктора Балоги», – ЗМІ

12 Лютого 2021, 19:00
Віктор Балога 2472 Джерело: Facebook
Віктор Балога

Днями депутати Закарпатської облради від чотирьох фракцій: «ОПЗЖ», «За Майбутнє», «Команди Андрія Балоги» та «КМКС» звернулися до Президента України з вимогою скасувати закриття телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIК. За інформацією окремих Закарпатських ЗМІ, ініціював таке звернення діючий народний депутат України Віктор Балога.

Район.Мукачево писав, що депутати Закарпатської облради просять у Президента України Володимира Зеленського не закривати телеканали Віктора Медведчука та вимагають від Гаранта скасувати указ «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», згідно якого припинили мовлення канали 112, NewsOne і ZIК.

Це рішення приймалося за ініціативи Віктора Балоги та участі Йосипа Борто, Олександра Ледиди та Івана Чубірко - пише сайт 0312.ua.

Звернення до президента щодо закриття ЗМІ Медведчука
Звернення до президента щодо закриття ЗМІ Медведчука

Звернення до президента щодо закриття ЗМІ Медведчука
Звернення до президента щодо закриття ЗМІ Медведчука

На думку редації «0312.UA», те, що звернення від «КАБ» підписав депутат Паульо, а не Андрій Балога, викликано тим, що керівники цих чотирьох обласних осередків партій, під впливом Віктора Балоги, прийняли це рішення кулуарно, без обговорення на фракціях. Окрім депутатів від ОПЗЖ, це рішення можуть підтримати щонайбільше підписанти цього неоднозначого звернення. Сам Андрій Балога вирішив вийти сухим з води перед депутатами своєї фракції.

Цим також пояснюється те, що звернення не висувають на голосування в порядок денний засідання Закарпатської обласної ради, позаяк згадуваний документ в залі отримає щонайбільше 10 голосів. Частина депутатів обурена цим рішенням, стоїть питання про вихід з фракцій.

Закарпатська обласна організація «За майбутнє» 11 лютого 2021року на публічній сторінці у мережі Facebook заявила про відкликання своїх підписів під вищезгаданою заявою. «Наша позиція із зазначеного питання виявилася помилковою, ми не розібралися в суті документа і не враховували позицію партії «ЗА МАЙБУТНЄ». Після проведення внутрішньопартійних політичних консультацій ми ухвалили рішення відкликати свої підписи під згаданим зверненням.

Наголошуємо, що з моменту оприлюднення цієї заяви підписи депутатів з нашої фракції під зверненням декількох фракцій Закарпатської облради до Президента України щодо скасування санкцій проти телеканалів «112 Україна», NewsOne і ZIК вважаються недійсними» – йдеться у заяві.

Заява депутатів Закарпатської обласної ради від ПП  За Майбутнє
Заява депутатів Закарпатської обласної ради від ПП За Майбутнє

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39