Маленькі екологи з Мукачева відзначають Всесвітній день лісів

26 Березня 2024, 14:11
Маленькі екологи з Мукачева відзначають Всесвітній день лісів 202
Маленькі екологи з Мукачева відзначають Всесвітній день лісів

Відбувся екопросвітницький захід у центральній дитячій бібліотеці Мукачева, який організували для учнів 2-го класу Мукачівської ЗОШ №7 під керівництвом класної керівниці Світлани Симулик та Алли Цімохи (бібліотекарка школи). 

Про це пише Інформаційна служба IERS.

Співробітники бібліотеки, а саме Наталія Кушнір, розпочали захід з короткої екскурсії, де представили останні видання бібліотеки. Після цього Ірина Шишкіна, еко-тренер з Інституту еколого-релігійних студій (ІЕРС), провела захоплюючу презентацію, під час якої діти мали змогу дослідити та зрозуміти унікальні властивості лісів, навчились відрізняти види дерев хвойних лісів від широколистяний, а також їх життєво важливу роль у підтримці нашої природи. Під час дискусії, учні дійшли висновку, що ліси мають значення не лише як джерело деревини чи місце відпочинку. Вони зрозуміли, що ліси відіграють життєво важливу роль в екосистемі, впливаючи на всі аспекти нашого життя.

Під час практичної частини заходу, малеча мали можливість поглибити свої знання про важливість лісів, зокрема їхній вплив на клімат, біорізноманіття та інші природні ресурси. Це допомогло їм краще розуміти взаємозв’язки між природними елементами нашого світу. Учасники активно виявили свої розумові здібності, розгадуючи кросворд «Хто живе в лісі?» та ряд загадок. Ці ігри були не лише захоплюючими, але й навчальними, допомагаючи дітям краще розуміти біологічну різноманітність лісового середовища. Крім цього, вони прийняли участь у дидактичній грі «Вивчаємо рослинний і тваринний світ граючись». Наприкінці заняття, кожний учасник отримав подарунок, розмальовку «Карпатський ліс – твій друг», що стало приємним сюрпризом.

«Ми повинні завжди пам’ятати про свій обов’язок берегти ліси, адже вони є безцінним скарбом, подарованим нам природою. Відзначаючи Всесвітній день лісів, ми не лише нагадуємо собі, але й поширюємо обізнаність про важливість збереження лісів та навколишнього середовища в цілому», – йдеться в повідомленні.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024