Незаконний видобуток корисних копалин виявили прикордонники на Закарпатті

29 Лютого 2024, 12:35
Незаконний видобуток корисних копалин виявили прикордонники на Закарпатті 399
Незаконний видобуток корисних копалин виявили прикордонники на Закарпатті

Держприкордонслужба реформується за стандартами ЄС та НАТО. Активно залучаючи до охорони кордону підрозділи повітряного моніторингу обстановки прикордонники Мукачівського загону ефективно протидіють незаконній діяльності у прикордонні.

Так під час патрулювання за допомогою безпілотника прилеглої до кордону ділянки, наряд від відділення прикордонної служби «Дюла» виявив на околиці села Сасово факт незаконного видобутку корисних копалин з річки Тиса. Про це пише Держприкордонслужба.

До вказаного місця висунулася група реагування, яка виявила три транспортних засоби КАМАЗ завантажені піщано-гравійною сумішшю. На місці видобутку перебували троє чоловіків, які здійснювали роботи, не проінформувавши прикордонний підрозділ, жодних документів на проведення своєї діяльності та видобутий вантаж вони не мали.

За фактом виявлення ознак злочину, передбаченого ст.240 ККУ «Порушення правил охорони або використання надр» прикордонники повідомили співробітників поліції.

Нагадуємо, що відповідно до Закону «Про Державну прикордонну службу України» на прикордонників також покладені завдання з контролю у районах несення служби за збереженням природних ресурсів і підводної культурної та археологічної спадщини, додержанням правил промислової та іншої діяльності, охороною довкілля.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024