Володимир Синетар з Мукачева вирощує 35 сортів тюльпанів

17 Лютого 2024, 09:19
Вирощування тюльпанів 1171
Вирощування тюльпанів
 

35 сортів тюльпанів вирощує у своїх теплицях Володимир Синетар з Мукачева. Робить це з родичами. Квіти сім’я вирощує близько 25 років. Окрім тюльпанів, садять троянди та еустоми.

Близько 25-ти років вирощує квіти мукачівець Володимир Синетар. Чоловік каже: це родинна справа. Квіти садять у теплицях. Про це пише Суспільне.

«З тюльпаном років 8 уже працюємо. Починали з меншої кількості – з 3 тисяч, з 5 тисяч, а потім на 10-15 перейшли. Потрохи перейшли на одну теплицю перейшли, на другу потім. Вирощуємо ще троянди, вони будуть через два-три місяці. Буде починатися зараз обрізка, підготовка до сезону. Паралель ще садимо еустоми, якщо встигаємо. Теж десь мали одну теплицю, дві минулого року», — розповідає Володимир Синетар.

Першими садять тюльпани. Навесні замовляють цибулини, а восени отримують. У жовтні-листопаді починається підготовка, а пізніше починається висадка. Зараз починаються перші збори.

«У цибулині все є і всі кажуть, що вже нічого не треба класти, але полив йде, температурний режим обов’язково, добриво, живлення, то обов’язково, а обробка від шкідників – без того аж ніяк, навіть зимою треба хоч один-два рази пройтися, аби все було добре у теплиці», — каже Володимир Синетар.

Зараз Володимир Синетар вирощує 35 сортів тюльпанів. Основні сорти – це династія розових – Tom Poucе.

 

«Є свої клієнти – хтось з Ужгорода, хтось з Виноградова, хто звідки, або чекаємо може хтось звернеться. Є в нас точки на базарі. Є в нас магазин власний. Перемоги нам всім треба, що нам ще треба?! Щоб все добре було в Україні та в нас. Най би дав Господь, щоб перемога була за нами, тоді все буде добре для всіх», — додає Володимир Синетар.

 

\

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024