Іпотека на житло: особливості, переваги

15 Червня 2023, 06:00
Іпотека на житло: особливості, переваги Реклама 232
Іпотека на житло: особливості, переваги

Придбання власного житла – мрія, яка залишається нездійсненною для багатьох родин. Не завжди є можливість купити квартиру або будинок, але й постійно орендувати не дуже зручно. У такому разі чудовим рішенням стане іпотека від Банку Львів. Так називається різновид банківського кредиту, який надається безпосередньо на придбання нерухомості.

Ця послуга дуже популярна, нею користуються в багатьох країнах світу. Після оформлення такої позики родина зможе купити як квартиру, так і приватний чи заміський будинок або ділянку для будівництва. Придбане майно за програмою виступає як застава до того часу, доки клієнт повністю не погасить заборгованість. Кредит видається на великі суми й на довгий термін.

Особливості, способи оформлення

Перш ніж взяти іпотеку, потрібно подивитись наявні програми. За позикою можна купувати квартири в новобудові як на етапі будівництва, так і в уже готовій, зданій в експлуатацію будівлі. Найкраще вибрати перший варіант – це можливість сплачувати менше й загалом заощадити близько 30–40% від загальної вартості. За іпотекою також купують приватний будинок у місті або за його межами.

Деякі клієнти беруть позику на будівництво нерухомості – зазвичай при цьому вони є власниками земельних ділянок. Іпотекою користуються й ті, хто обирає житло на вторинному ринку. Такі пропозиції зазвичай дешевші, тому дуже популярні серед населення. Банк Львів надає займи на житло громадянам України у віці від 21 до 65 років на момент погашення заборгованості. Сума – до 5 мільйонів гривень, ставку розраховують індивідуально.

Для оформлення іпотеки потрібно заповнити заявку на сайті Банку Львів і дочекатися дзвінка від менеджера. З документів знадобиться паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтва про шлюб, народження кожної дитини (якщо вони є). У деяких випадках додатково менеджер може вимагати довідку про доходи, свідоцтво на право власності й інші папери – залежно від мети.

Переваги іпотеки від Банку Львів

Для отримання житлового кредиту потрібно звертатися до відповідальної установи з гарною репутацією. Банк Львів завжди оформлює договори з клієнтами на простих і прозорих умовах, усі документи знаходяться на сайті у відкритому доступі. Позику на нерухомість можна закрити достроково без штрафів і пені. Переваги пропозиції очевидні:

  • швидке отримання житла. Не доведеться роками відкладати, щоб назбирати потрібну суму. Переїздити на нове місце можна вже після отримання кредиту;
  • юридична чистота. Усі папери на нерухомість перевіряють працівники страхової служби та юристи. Будь-які помилки виключені;
  • оформлення на довготривалий термін. Вартість житла розподіляється на щомісячні платежі, які потрібно вносити протягом не 3–5, а 10 чи навіть 20 років, не переживаючи за сімейний бюджет.

За Податковим кодексом на суму виплачених відсотків може нараховуватись знижка. Для цього клієнту потрібно взяти довідку про доходи в бухгалтерії та в Банку – про розмір платежів за відсотками.

Джерело: Сайт www.banklviv.com

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024