«Моральне дно»: членкиню Мукачівського виконкому звинуватили у хамстві до мешканців громади та людей поважного віку

29 Травня 2023, 22:19
Фото ілюстративне 8870
Фото ілюстративне

Членкиню виконавчого комітету Мукачівської міської ради Наталію Левченко звинуватили у зневажливому ставленні до мешканців громади, зокрема людей похилого віку. 

Як стверджує адміністратор спільноти «МукачевоSOS» Володимир Горішняк, Левченко, спілкуючись у соцмережі, дозволила собі низку некоректних висловлювань щодо мешканців громади та людей поважного віку, зокрема.

«Будь-які дискусії між небайдужими людьми, що прагнуть дійти до істини – це добре. Це – вірна ознака того, що опоненти мають право голосу, мають власну точку зору і мають можливість донести її до своїх співрозмовників.

На щастя, ми з Вами живемо у вільній демократичній країні, Конституція якої дозволяє нам не лише свободу віросповідань, а й свободу слова. І це - одна з найвищих цінностей людей, які прагнуть до того аби бути частинкою сучасної європейської спільноти.

Втім, треба визнати, що інколи ось цю саму свободу слова дехто розглядає як можливість у відкритий спосіб демонструвати відверте хамство, підкреслену зверхність та шокуючу зневагу до співрозмовника. За таких обставин люди з легкістю перетинають будь-які "червоні лінії" і при цьому вважають, що ось така форма спілкування із опонентами є цілком прийнятною та необразливою для них...

"...дідику, за тобою вже земля плаче, а ти у фейсбуці сидиш"

"... а Ви хто така?.. Дома дітям розказуй, що робити"

"... чесно, мені ця інформація зовсім не потрібна. Чужі проблеми мене не цікавлять"

"У нас люди свині, яким не потрібно нічого доброго робити і тоді все ок".

"... ще один хрич старий появився"

"... іди собі упий мало, бо майже отходняк маєш тяжкий, сцикло"

Всі ці меседжі, яким конче бракує дипломатичного такту - зовсім не є чиєюсь вигадкою.

Адже всі ці меседжі належать одному автору - Наталії Левченко, яка, між іншим, є членкинею Мукачівського виконкому.

Не маю жодного морального праву засуджувати пані Левченко ось за такі, м’яко кажучи, не дуже ввічливі посили на адресу мукачівців. Зрештою, кожен з нас спілкується відповідно до рівня власної культури та виховання. Спілкується так, як він вважає це прийнятним особисто для себе.

Тому, напевно, оцінку ось таким "зашкварним" висловлюванням мають дати як самі мешканці міста так і члени мукачівського виконкому до складу якого входить пані Левченко.

Зрештою, не виключаю, а десь в глибині душі щиро сподіваюсь на те, що і сама Наталія вважатиме за потрібне публічно вибачитися перед людьми... насамперед людьми поважного віку за власну надмірну емоційність у висловлюваннях.

"Кожна ворона перш ніж каркати, нехай подивиться на себе. А вам п. Горішняк дякую за цю статтю, так як такої уваги в мій бік не було давно. Люди спати спокійно не могли, писали, шукали хто це така."

З цього коментаря, який також належить пані Левченко, можна зробити висновок, що у її авторки не має жодного сумніву в тому, що вона спілкується із мешканцями громади надто зухвало.

Звичайно, можна було б піти шляхом найменшого спротиву: некоректні коментарі - видалити, автора - заблокувати. Але як вже зазначала в одному із своїх коментарів членкіня виконкому - "А хто ти такий?"...

І дійсно, хіба я маю повноваження перебирати на себе ось такі права та ще й бути при цьому "істиною в останній інстанції": мовляв, ось цей говорить правильно, а ось цей - не дуже. Суб’єктивізм вчімося залишати при собі. Це - по-перше. А по-друге, я маю великі сумніви, що ось така "редактура" адміна сприяла б зміцненню порозумінь між мешканцями нашого міста. Та й зрештою куди кориснішим і правильним буде наше прагнення викреслювати зверхність щодо інших. І не зі стрічок соціальних мереж, а.. з самих себе», – пише у дописі Володимир Горішняк.

Один із коментаторів допису Віктор Туряниця, зауважив, що жінка дійсно поводить себе у соцмережах жахливо:

«Сьогодні я довідався, що Наталія Левченко являється рідною сестрою Олександра Лізанця, з яким я знайомий більше 10-ти років, адже я перебував разом з ним в партії ВО"Батьківщина".

Хочу декілька слів написати про їх батька. Їх батько, перебуваючи на посаді керівника банку в нашому місті, користувався авторитетом та повагою серед мешканців міста. Він людина високої моралі та честі, і - це дійсно відповідає реаліям .Зараз він мешкає в своєму рідному місті Свалява.

У мене риторичне запитання - в кого вдалася по характеру його дочка? Це просто жах, як вона себе асоціює на сайті Мукачево SOS.

Своїх деяких опонентів вважає свинями. До них звертається на "ти". Ця особа на рідкість аморальна, немає ніякої честі та поваги до користувачів соціальної мережі. Елементарна культура з людьми при спілкуванні в неї абсолютно відсутня.

Я думав по якій квоті ця неадекватна особа стала членом виконкому. І от я зрозумів, що її висунула партія ВО "Батьківщина", до речі, в якій я перебував з 2009-го року, але припинив своє перебування в її рядах по причині авторитарного керівництва партії», – коментує чоловік.

Багатьох інших коментаторів теж обурила поведінка членкині виконкому, тим паче, що, згідно з публічною інформацією, оприлюдненої на сайті Мукачівської міської ради, жінка є начальницею відділу клієнтів АТ «Ощадбанк», тож повинна вміти спілкуватися з людьми.

 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024