На Закарпатті прикордонники затримали 14 «ухилянтів»

25 Квітня 2023, 15:00
Фото затриманих чоловіків 234
Фото затриманих чоловіків

На Закарпатті впродовж доби військовослужбовці Мукачівського та Чопського прикордонних загонів зупинили 14 порушників кордону.

Про це йдеться на сторінці прикордонників.

Шістьох правопорушників затримали прикордонники відділу «Вилок» на українсько-угорській ділянці кордону. Усі чоловіки є військовозобов’язаними. Свою мету перебування у прикордонні пояснити не змогли. 

Один із чоловіків, ймовірно розраховуючи, що наявність дитини, дозволить відвести пильність прикордонників, взяв із собою свого неповнолітнього сина. П’ятеро із затриманих прибули у селище Вилок з Хустщини, ще один – із Рівненської області.

П’ятьох чоловіків зупинили прикордонні наряди відділів «Тячів» та «Яблунівка». Двоє закарпатців, буковинець, одесит та дніпрянин мали намір перетнути українсько-румунський кордон. Закарпатці навіть одягли яскраві, нові гідрокостюми яким так і не судилося поринути у води стрімкої та глибокої Тиси.

Ще трьох порушників кордону затримали прикордонники Чопського загону біля українсько-словацького кордону.
Стосовно затриманих складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого статті 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скеровано до суду.

З метою встановлення осіб, причетних до організації незаконного переправлення військовозобов’язаних осіб через кордон, оперативні співробітники Держприкордонслужби стосовно кожного випадку затримання порушників держрубежу проводять ретельну перевірку.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024