З яких брусів зводять дерев’яні будинки: особливості та переваги

05 Березня 2023, 19:55
З яких брусів зводять дерев’яні будинки: особливості та переваги 259
З яких брусів зводять дерев’яні будинки: особливості та переваги

Повноцінне житло з натурального дерева – це не тільки стильне, але й екологічне рішення, яке має низку вагомих плюсів. Безперечно, як правило, для зведення таких конструкцій використовують деревину хвойних порід, однак бруси, які, власне, і є будівельним матеріалом, можна обрати різні.

На сьогоднішній день зводять дерев'яні будинки з чотирьох основних різновидів брусів:

  • Профільований брус;
  • Клеєний брус;
  • Дикий зруб;
  • Оциліндрований брус.

Розглянемо кожен із згаданих вище окремо, щоб виокремити ключові особливості та переваги, що у підсумку може допомогти обрати максимально підхожий варіант для реалізації вашого проєкту.

Профільований брус

Це рішення є одним з найпопулярніших в Україні, оскільки з профільованого бруса можна звести класний будинок, який ідеально підійде для постійного проживання. Такі оселі виходять екологічними, теплими, дарують позитивну атмосферу та мають привабливий зовнішній вигляд.

Чому варто будувати хату з профільованого бруса:

  • Конструкція матиме відмінні естетичні властивості;
  • Зводиться будинок швидко і без зайвих труднощів;
  • Матеріал вирізняється доступною ціною;
  • Добре скріплюється, а тому має високі теплоізоляційні показники;
  • Є екологічним, оскільки під час виготовлення бруса не використовується клей та інші хімречовини.

Клеєний брус

Ще одним вдалим варіантом для зведення дерев’яного будинку є використання клеєних брусів. З них можна будувати як заміські котеджі, так і невеличкі хатинки, які однаково виходять міцними, екологічними, теплими та стильними.

Головною перевагою клеєного бруса є висока стійкість до усадки та деформування. Варто також відзначити хорошу теплоізоляцію, швидке зведення оселі, відмінні експлуатаційні властивості (мінімум 50 років!).

Дикий зруб

Будинку з дикого зрубу мають першокласний зовнішній вигляд. Вони виходять екологічними, міцними і надійними, добре утримують тепло всередині. Однак для зведення конструкцію потрібно, щоби зруб був якісно підготовленим і підігнаним. Саме тому будівельні роботи слід довіряти професійним компаніям, які мають відповідний досвід.

Оциліндрований брус

Відмінною рисою таких брусів є наявність спеціального паза в нижній частині колоди. Це дозволяє надійно з’єднувати їх між собою, таким чином покращуючи теплоізоляційні характеристики дому.

Загалом будівлі з оціліндрованого бруса – це екологічна та тепла оселя, яка привертає увагу своїми високими декоративними властивостями. А ще така конструкція дуже міцна і надійна, швидко зводиться, що дозволяє добре економити час і зусилля.

А ще у таких оселях завжди панує оптимальний мікроклімат: влітку домочадців радуватиме освіжаюча прохолода, а взимку – приємне тепло.

Який би різновид бруса ви не обрали, у підсумку ви отримаєте якісне та стильне житло, яке відповідатиме всім нормам і стандартам, зокрема екологічним. Тільки обов’язково замовляйте будівництво у досвідчених виконавців, адже це найкраща гарантія швидкої та належної реалізації задуманого.  

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39