Як правильно вибирати парфуми

15 Лютого 2023, 15:35
Як правильно вибирати парфуми 313
Як правильно вибирати парфуми

Професійні стилісти наголошують, що можна економити на одязі чи взутті, але ні в якому разі не на аксесуарах. Цим правилом варто користуватися, купуючи аромат для себе чи близької людини. Лінійка пропозицій дуже широка й різноманітна. Можна вибрати варіанти з якими завгодно нотками, для щоденного нанесення або використання лише на свята чи на роботі. Вдало вибраний аромат дозволить почуватися на висоті будь-коли.

Приходячи в будь-який магазин, можна розгубитися, адже асортимент парфумерної продукції дуже широкий. Але не всі серед існуючих пропозицій справді є універсальними. Фахівці радять відправлятися за покупкою вдень, тобто у світлий час доби. Тоді нюх ще не перевантажений запахами, які є навколо. Кожен магазин має блоттери, щоб покупець міг оцінити ті чи інші парфуми. Не потрібно наносити на смужку відразу декілька видів, адже тоді вони змішуються.

Головні правила вибору

Є непорушні вимоги, якими варто керуватися, щоб точно придбати вдалий аромат. Перше, що має значення, – концентрація. Кожен продукт складається з певної кількості ароматичних речовин, містить також інші інгредієнти. Оцінюючи парфуми, потрібно звернути увагу на напис eau de. Він вказує на насиченість аромакомпонентів. Так, туалетна вода звучить інакше, ніж парфумована, й тримається не так довго. Проте нею зручно користуватися протягом дня.

Важливим правилом вибору є також тестування. На різних людях однаковий аромат звучить інакше. Тому точно не варто купувати запах, який пасує подрузі або знайомій. Покупка має бути індивідуальною, адже в кожного свої вподобання. Парфуми відрізняються за призначенням. Їх створюють окремо для чоловіків та жінок, розрахованими на вечір або день, для весняного, зимового, літнього або осіннього сезону, роботи, повсякденного носіння.

Рекламу потрібно сприймати об’єктивно. Деякі виробники витрачають на неї багато коштів, роблять яскравою, привабливою, щоб залучити якомога більше покупців до продукції. Та це не дає бажаного результату, адже не завжди товар відповідає заявленим вимогам. Гроші платяться не за приналежність бренду, а саме за продукт. Потрібно прислухатись до власних асоціацій та відчуттів. Аромат має бути комфортним, відповідати настрою та стилю.

Парфуми під пору року та для різних випадків у житті

Кожна композиція має своє призначення і розрахована на використання у тих чи інших випадках. Нотки, присутні у піраміді конкретного виробу, завжди мають значення. Наприклад, ванільні та лавандові допомагають заспокоїтися, розслабитися. Океанічні освіжають, додають енергії – через це їх радять використовувати вранці.

Оскільки призначення ароматів різне, варто мати декілька варіантів, які пасуватимуть до кожного стилю, пори року й настрою. Наприклад, в арсеналі того, хто прагне завжди виглядати бездоганно, мають бути парфуми:

  • для свят та інших урочистостей;
  • на кожен день;
  • для прохолодної погоди – спокусливі й насичені;
  • для спекотного літа – свіжі й легкі.

Добре, коли аромати можна чергувати і в залежності від настрою.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024