У Мукачеві зібрано необхідну кількість підписів під петицією про відміну завищених тарифів на водопостачання

12 Лютого 2023, 14:55
Ілюстративне фото 661
Ілюстративне фото

У Мукачеві за добу зібрано необхідну кількість підписів під петицією про скасовування завищених тарифів на водопостачання.

Про це розповідають журналісти ProZak

Нагадаємо, Мукачівський Водоканал підняв тарифи на водопостачання та водовідведення відразу на 100% з 29 гривень до 59 гривень за кубометр. Виконком це рішення підтримав одноголосно.

Однак група депутатів Мукачівської міської ради від п’яти фракцій на позачерговій сесії винесли на розгляд питання про скасування цього рішення виконкому, яким більше ніж у два рази збільшено тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення. 

У зверненні цих депутатів акцентувалася увага на тому, що попри складну економічну ситуацію люди не повинні страждати, а підвищення тарифів є додатковим фінансовим тягарем для більшості родин, що проживають на території громади.

Рішення мукачівської влади обурило мешканців міста. Було зареєстровано петицію за скасовування рішення про встановлення високих тарифів на водопостачання.

Як виявилося, система реєстрації для підпису петиції виявилася складною і мукачівцям важко було підтримати петицію. Але навіть попри це всього за добу під петицією було зібрано необхідні 250 голосів.

Тепер влада Мукачева повинна реагувати на петицію і знову виносити це питання на сесію.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024