Приватна Клініка Біляка – Піонери впровадження лапароскопії в Україні

03 Лютого 2023, 11:50
Приватна Клініка Біляка – Піонери впровадження лапароскопії в Україні 287
Приватна Клініка Біляка – Піонери впровадження лапароскопії в Україні

Піонери впровадження лапароскопії в Україні

Клініка Біляка – приватна клініка в Ужгороді, яка першою в Україні впровадила хірургічні втручання лапароскопічним методом. Це прогресивна технологія хірургії, в якій операції проводять не через великі відкриті розтини, а через маленькі проколи, в які заводять троакари (хірургічні інструменти).

Засновником клініки є Заслужений лікар України Біляк Степан Томович, який отримав це високе звання за вагомий вклад в розвиток української хірургії. Саме він першим з українських лікарів виконав видалення жовчного міхура лапароскопічним шляхом. Він не зупинився на цьому, заснувавши медичний заклад в Ужгороді. Задля розвитку лапароскопії було закуплене високоякісне обладнання, а спеціалісти клініки пройшли стажування у США.

Напрями роботи клініки

На сьогоднішній день у Клініці Біляка виконують широкий спектр оперативних втручань лапароскопічним методом:

  • гінекологічні – видалення злоякісних та доброякісних утворень яєчників, матки, лікування хвороб репродуктивних органів, що заважають повноцінній інтимній близькості та зачаттю дитини;
  • хірургічні – використання лапароскопії для видалення пухлин. У складних випадках проводиться видалення нирки, жовчного міхура, якщо зберегти життя людини іншим чином неможливо;
  • урологічні – дроблення каменів у нирках лазерним методом, видалення пухлин нирок або повна резекція органів сечовивідної системи за необхідністю;
  • онкологічні – видалення злоякісних утворень на будь-яких стадіях їх розвитку, обрання оптимального об’єму втручання задля повного позбавлення від хвороби без рецидивів.

Усі оперативні втручання у Клініці Біляка проводяться лише після ретельного діагностичного обстеження. Задля цього у медичному закладі є сучасні апарати для УЗД-дослідження, обладнані кабінети для взяття крові та сечі за останнім словом техніки. Тільки після чіткого встановлення діагнозу розробляється індивідуальна лікувальна тактика для кожного пацієнта.

Особливості роботи клініки

Клініка Біляка пропонує пацієнтам наступні можливості:

  • затишні палати, обладнанні за сучасними світовими зразками;
  • повноцінне харчування, відновлювальні процедури;
  • медичний догляд, який здійснюють кваліфіковані спеціалісти;
  • постійний контакт з лікарем, консультації перед та після проведення операції.

Клініка Біляка несе відповідальність за здоров’я людини з моменту її звернення до медичного закладу. Лікарі роблять все від себе можливе, аби пацієнт швидко подолав хворобу та повернувся до повноцінного життя. Саме тому вони постійно вдосконалюють свої професійні навички, проходять стажування за кордоном.

Джерело: bilyak.com.ua.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024