Мукачівська громада закуповувала газ удвічі дорожче: незабаром відбудеться суд

31 Січня 2023, 18:09
Ілюстративне фото 660
Ілюстративне фото

Неправомірне завищення вартості газу для освітніх закладів – прокуратура у Мукачеві прагне відшкодувати громаді понад пів мільйона гривень.

Про це йдеться на сторінці прокуратури.

Мукачівська окружна прокуратура звернулася до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом щодо визнання додаткових угод на закупівлю газу для освітніх закладів Мукачівщини  недійсними та відшкодування завданих збитків.

Підставою для подачі позовної заяви стали виявлені під час досудового розслідування відомості про неправомірне завищення постачальником ціни на природний газ. Після укладення договору товариство безпідставно змінило вартість газу, збільшивши її уполовину. 

Про це уклали кілька додаткових угод, порушивши, до того ж Закон України «Про публічні закупівлі».

Таким чином відділ освіти Мукачівської РВА безпідставно сплатив постачальнику 561 тисячу гривень. У позові прокурор наполягає на стягненні до місцевого бюджету цієї суми та визнанні додаткових договорів недійсними.

Коментарі
31 Січня 2023, 16:59
Мукачівська громада не закуповувала газ удвічі дорожче. Пресслужба прокуратури пише зовсім інше: прокуратура звернулася до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом щодо визнання додаткових угод на закупівлю газу для освітніх закладів Мукачівщини недійсними і відшкодування завданих збитків. І закупівлі проводив відділ освіти районної військової адміністрації не для закладів міста
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024