Три найкращі мисливські ножі на будь-який смак

28 Січня 2023, 16:00
Три найкращі мисливські ножі на будь-який смак 539
Три найкращі мисливські ножі на будь-який смак

Одним із найкорисніших інструментів, який має бути у складі екіпірування кожного мисливця, є гарний ніж. Ніж не просто корисний, без нього краще взагалі не залишати межі міста.

Незалежно від того, чи вважаєте ви за краще носити з собою один універсальний ніж на всі випадки життя або у вашому екіпіруванні постійно знаходиться кілька ножів, кожен з яких має своє власне призначення, корисно знати, які ножі зараз взагалі є на ринку і які з них вважаються хорошими.

Існують невеликі ножі, які добре підходять для зняття шкіри та оброблення більшості дрібних та середніх тварин. Вони легкі та компактні. З таким мисливським ножем на поясі можна долати пішки великі відстані. Він не сковує ваші рухи. Не заважає сідати, підводитися, лягати на землю. З цієї причини, саме такий ніж гарний для більшості піших прогулянок природою та полювання на невелику дичину.

Але якщо перед вами лежить на боці лежить дорослий лось, вам, безумовно, може знадобитися ніж побільше. У нашому списку представлені 3 відмінні ножі, які є у продажу сьогодні. Ми розповімо, як ці ножі влаштовані, хто їх випускає і для чого кожен з них може стати у нагоді.

І не дивуйтеся, якщо деякі з них не будуть схожі на стереотипні уявлення про мисливський ніж. Все ж таки, не кожен корисний і практичний ніж повинен нагадувати старий радянський МООІР у більш якісному виконанні. Є й інші варіанти. Ось про них ми й поговоримо.

Ніж Buck Vanguard

Хто не любить Buck Knife? Американська ножова компанія була заснована в 1902 році і вже кілька поколінь виготовляє ножі на своєму заводі в Айдахо.

Ніж Ніж Buck Vanguard – видатний зразок майстерності інженерів компанії. Полірована дерев'яна рукоять з надійним латунним захистом пальців надає ножам серії Vanguard класичний елегантний вигляд. Стильні класичні піхви з коричневої шкіри також дуже йдуть цьому ножу.

Акуратний зовнішній вигляд Vanguard не повинен затьмарювати його основного призначення – бути дуже практичним та зручним мисливським ножем. І з цією роллю він безперечно впорається.

Довжина клинка складає 108 мм, товщина 3,8 мм. Форма клинка – drop point є однією з найбільш універсальних на даний момент. Сталь клинка – високовуглецева нержавіюча сталь 420НС, яку не слід плутати зі звичною всім бюджетною 420.

420НС має значно більшу твердість, а здатність компанії Buck робити якісне рівномірне загартування своїх виробів, не викликає жодних сумнівів.

Дещо спрямоване вперед вістря ножа дозволяє ефективно і точно колоти, без зниження ріжучих якостей леза.

Цей ніж буде вкрай ефективний як на полюванні, так і в серйозному туристичному поході. Спектр застосування його надзвичайно широкий.

Єдиним недоліком ножа можна назвати його ціну, яка може здатися дещо незвичною багатьом вітчизняним покупцям. З іншого боку, своїх грошей ніж безперечно коштує. Такі речі купують буквально на все життя. І ні для кого не секрет, що якісні ножі справді служать десятиліттями. Отже іноді має сенс разок і витратитися. Принаймні, у вас з'явиться перспектива, що всі ці десятиліття ви користуватиметеся справді гарним ножем.

Ніж Grand Way 003 WJ

Якщо Buck Vanguard здався вам дещо дорогуватим, а гарний ніж придбати все ж таки хочеться, зверніть свою увагу на туристичні та мисливські ножі від Grand Way. У них і ціна доступна, і моделі є досить цікаві.

Особливо хотілося б звернути вашу увагу на Grand Way 003 WJ – міцний ніж із рукояттю типу фултанг, який відмінно підходить для шукачів пригод та любителів активного відпочинку.

Багато в чому конструкція Grand Way 003 WJ повторює традиційні скандинавські ножі, за якими стоїть багаторічний досвід експлуатації в найскладніших умовах.

Лезо ножа виготовлене з міцної та надійної нержавіючої сталі 8Cr13MoV. Клинок має довжину 105 мм і товщину 3,7 мм.

Це – дійсно хороший, якісний ніж, з дивовижно доступною ціною, який вартий вашої уваги.

Ніж Morakniv Outdoor 2000 з фіксованим лезом із нержавіючої сталі Sandvik

Morakniv – популярний шведський виробник ножів, широко відомий своїми дуже практичними і недорогими ножами. У Morakniv стверджують, що їхня історія налічує вже 400 років. Вірити чи ні цій гарній легенді – справа ваша.

При цьому Morakniv – дуже сучасна компанія. Наприклад, Morakniv побудований за принципом безвідходного виробництва. Компанія дуже пишається тим, що її ножі виготовляються з матеріалів, що переробляються.

Morakniv Mora 2000 – це ніж із пластиковою рукояттю, в піхвах, що легко підвішується на ремені. Ніж спеціально розроблений для мисливців, тому він дійсно практичний та зручний. І не забувайте, що він шведського виробництва!

Рукоятка представлена у двох кольорах: зеленому та яскравому оранжевому, і поміщена у пластиковий чохол-піхви, однаково зручні для правшів та шульг.

Клинок є прямим жорстким лезом з нержавіючої сталі. Довжина клинка – 109 мм, товщина – 2,5 мм. Все це робить Mora 2000 чудовим вибором для мисливців на середню та велику дичину.

Загальний тонкий профіль Mora і відносно мала вага (140,2 г) дозволяють весь день ходити з цим ножем на поясі, не відчуваючи будь-яких незручностей.

Ну і, нарешті, не можна не відзначити, що за співвідношенням ціни до якості цей ніж просто не має рівних у своєму класі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024