Мукачівець намагався ввезти в Україну майже 8 тисяч психотропних медпрепаратів

28 Січня 2023, 14:05
Фото препаратів 529
Фото препаратів

Подія сталася на митному посту «Астей», що на українсько-угорському кордоні. 

Про це йдеться на сторінці прикордонників.

У зону митного контролю заїхав легковий автомобіль під керуванням жителя Закарпаття. 

Чоловік, повертаючись з Угорщини додому, під час проходження митного контролю свідомо обрав спрощену смугу – «зелений коридор». Тим самим засвідчив свої правомірні дії при перетині кордону.

Однак, на підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, митники вивели іномарку із загального потоку, аби ретельно перевірити на предмет незаконного переміщення предметів.

В результаті, митники спільно з прикордонниками виявили понад 77 тисячі пігулок та 85 ін’єкцій медпрепаратів іноземного виробництва.

Зокрема: понад 2 тисячі таблеток трамадолу, «alprazolam» (алпразолам) 2,5 тисячі таблеток; медичний препарат «Rivotril 2 mg» та «klonazepam» (клоназепам), в кількості близько 3 тисячі таблеток.

Психотропи знаходилися у багажному відсіку транспортного засобу серед особистих речей. Мукачівець зізнався, що виявлені медпрепарати належать йому та пред’явив рахунок про покупку.

Проте, будь-які дозвільні документи на переміщення психотропних медикаментів, у нього були відсутні. Зазначимо, що виявлені препарати із нарковмісними таблетками, належать до списку наркотичних засобів, обіг яких обмежено, або, у разі придбаних за кордоном за призначенням лікаря, ввозяться в Україну за наявності рецепта.

Тож, відносно чоловіка складено протокол за частиною 3 статті 471 Митного кодексу України. Також, до правоохоронних органів направлено повідомлення про протиправне діяння, що містять ознаки злочину, передбачених Кримінальним Кодексом України.

У рамках кримінального провадження, виявлені наркотичні засоби вилучаються відповідними слідчими підрозділами правоохоронних органів.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024