Як працює інтернет-аптека: у чому відмінність від традиційної

25 Грудня 2022, 18:00
Як працює інтернет-аптека: у чому відмінність від традиційної 492
Як працює інтернет-аптека: у чому відмінність від традиційної

Першу аптеку в Україні 1728 року відкрив німець Йоган Гейтер. Вона розташовувалась у Києві на Подолі та на той момент була єдиною, де могли купити ліки звичайні жителі міста. На відміну від теперішнього часу, коли аптека є не лише у кожному кварталі, а й в інтернеті. Чим покупка ліків онлайн відрізняється від звичного всім нам способу? Зʼясуємо далі.

Принцип роботи інтернет-аптеки: відмінності та схожості з фізичною точкою

При порівнянні двох форматів продажів – офлайн та онлайн – виділяють такі відмінності:

  1. Форма взаємодії з клієнтом. Традиційний спосіб передбачає прямий контакт клієнта з провізором, віртуальний – спілкування з фармацевтом через сайт, месенджери, телефон. При цьому, користуючись послугами інтернет-аптеки, покупець не стоїть у чергах і не каже про проблеми зі здоров'ям при сторонніх людях.
  2. Презентація товару. У звичайній аптеці – це вітрини з лікарськими засобами, в інтернет – каталог, який розбитий на розділи по групах препаратів, що виглядає, наприклад, таким чином https://apteka-ds.com.ua/. Причому можливості віртуальної викладки набагато більші за стандартну вітрину. Це пояснює широкий асортимент онлайн-аптек, що дозволяє придбати ліки та супутні медичні вироби в одному місці, попередньо порівняти ціни та характеристики.
  3. Форма оплати. При покупці онлайн з подальшою доставкою необхідно сплатити вибрані товари безпосередньо на сайті. Але якщо препарати бронюються або замовляються з умовою, що клієнт забиратиме замовлення в точці видачі, оплату можна зробити на місці готівкою або карткою.
  4. Графік роботи. Звичайні аптеки здебільшого відкриті у робочі години, нерідко у вихідні дні. Онлайн – доступні 24 години на добу, але обробка заказів ведеться тільки в робочі години.

В іншому робота традиційної та інтернет-аптеки не відрізняються, тому що в основі діяльності лежать загальні принципи.

  1. Наявність ліцензії, що видається державними органами лише у тому разі, якщо дотримано певних вимог.
  2. Наявність сертифікатів якості на продукцію підтверджує, що вона пройшла необхідні клінічні випробування на безпеку, стерильність та інші параметри, які допускають її до продажу.
  3. Асортименти, які можуть бути представлені: лікарськими препаратами, виробами медичного призначення, товарів для здоров'я та краси.

Щоб зробити замовлення в інтернет-аптеці, необхідно:

  • Перейти до сайту.
  • Ввести в рядку «Пошук» назву препарату.
  • Перейти на вибрану сторінку, ознайомитися з описом або інструкцією.
  • Натиснути кнопку купити.
  • Оформити замовлення у «Кошику».

Якщо покупець знає, який йому потрібен засіб, покупка займає кілька хвилин. Інакше він може не поспішати з вибором і спокійно вивчити доступні варіанти.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024