Холодильник погано охолоджує: три поширені причини несправності

07 Грудня 2022, 13:25
Холодильник погано охолоджує: три поширені причини несправності 394
Холодильник погано охолоджує: три поширені причини несправності

Безперечно, холодильний пристрій є одним з ключових у оселі, в якому ми зберігаємо харчі та різноманітні продукти. Однак бувають випадки, коли в роботі даної побутової техніки проглядаються певні збої та несправності. Серед поширених – погане охолодження.

Якщо ви помітили, що пристрій почав погано охолоджувати і працює з короткочасними перервами – причиною може стати банальний знос чи пошкодження ущільнювача дверей. Вирішити цю проблему дуже просто: потрібно всього-лише замінити ущільнювач. І тут важливо правильно вибрати цю деталь. Приміром, якщо вам потрібна резина для холодильника індезіт, упевніться, що обраний вами товар повністю відповідає моделі вашого пристрою.

Однак пошкоджений чи продавлений ущільнювач – це лише одна з багатьох можливих причин несправності. Існують також й інші – значно серйозніші! Розглянемо трійку найбільш поширених причин того, що холодильник погано охолоджує.

Вихід з ладу мотор-компресора

Упродовж тривалої роботи холодильника відбувається поступовий знос компресора, який просто-напросто втрачає потужність. Ознакою цього є не тільки погане охолодження, але й некоректна робота морозильного відділення агрегату. В такому випадку слід:

  • Вимкнути холодильник;
  • Викликати майстра, який виявить реальну причину несправності;
  • Якщо це дійсно поломка компресора, фахівець здійснить його заміну.

Витік фреону

На таку неполадку вказує погана робота холодильного і морозильного частин пристрою. Тут передусім важливо невідкладно звернутися до майстра, який знайде місце витоку та докладе всіх необхідних зусиль, щоб вирішити цю проблему (приміром, запаює місце, звідки витікає фреон).

Поломка термостата

Якщо такий пристрій, як термостат, працює некоректно, від вимикає охолодження раніше, аніж потрібно. Як наслідок – холодильник погано охолоджує, це також стосується і морозильного відділення.

Поломка усувається шляхом заміни зламаного термостата на новий. Головне, щоб нова запчастина була якісною та підхожою під конкретну марку і модель холодильного пристрою.

До речі, коли виникає потреба купити запчастини на холодильник, зробити це можна і в режимі «онлайн», зокрема багатий товарний асортимент пропонує інтернет-магазин «Майстер Плюс» https://master-plus.com.ua/ua/, де на покупця очікують високоякісні запчастини і комплектуючі, помірні ціни та оперативна доставка по Україні. Крім того, фахова клієнтська підтримка завжди готова допомогти у виборі та надати всю необхідну інформацію.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024