Велосипед чи електросамокат – що вибрати

29 Листопада 2022, 10:45
Велосипед чи електросамокат – що вибрати 474
Велосипед чи електросамокат – що вибрати

Наприкінці осені та взимку ви навряд будете їздити на самокаті або велосипеді. Але вже сьогодні варто подбати про те, щоб на весну засіб пересування був напоготові. Тим паче, що саме зараз у магазинах проводяться розпродажі й ви можете зробити досить вдалу покупку. А от як вибрати між двома екологічними засобами пересування, здатними покращити не тільки настрій, але й фігуру, дізнайтесь з нашого огляду.

Переваги кожного з видів транспорту

Обидва засоби придатні для поїздок вулицями й парками міста, заміських вилазок. На них можна добиратись до роботи й магазину. Але навчитись кататись на велосипеді складніше. А от самокат простий як у навчанні, так і подальшому використанні.

Серед переваг велосипеда називають можливість їздити на далекі відстані по дорогах з різним покриттям. Двоколісні засоби пересування сприяють схудненню, збільшують витривалість, підвищують тонус.

У електричних самокатів свої переваги:

  • через компактні розміри засіб можна поставити поруч з робочим столом;
  • приїхавши в гості або на роботу, не обов’язково переодягатись, адже під час звичайної поїздки місцем ви майже не докладатимете зусиль;
  • за розрядженого акумулятора електросамокат можна легко транспортувати вручну.

На відміну від велосипедів, електричні засоби пересування потребують вчасної підзарядки.

Яка інформація допоможе визначитись з вибором

Якісні засоби пересування — покупка не з дешевих. Тому ще до виходу в магазин радимо визначитись, що вам більше до душі — велосипеди чи електричні самокати.

Яку швидкість розвивають засоби

Їдучи на велосипеді містом, у середньому можна розігнатись до 20 км за годину. А от за його межами вийде прискоритись до 35 км/год. Під час поїздки на бюджетному самокаті райдери розганяються до 20 кілометрів, чого достатньо для новачків і тих, хто не любить швидкої їзди. Потужні дорогі моделі розвивають швидкість навіть до 100 км/год.

Наскільки прохідними є байк, самокат

Завдяки великим колесам велосипеди мають кращі показники прохідності. Тобто ви без проблем зможете їздити як по пересіченій місцевості, так і по землі, траві, глині, піску, навіть заїжджати на бордюри. А от колеса самокатів, навіть найбільші, на таке не здатні.

Чим простіше керувати

Щоб навчитись керувати велосипедом, потрібен час. Спершу складно одночасно крутити педалі, тримати рівновагу й повертати кермо. При цьому байки є більш надійними та маневровими. А от поїздка на самокаті не становитиме проблеми з першого разу.

Як далеко можна заїхати

Велосипеди не мають жодних обмежень, тому дозволяють долати будь-які відстані. А от в електросамокаті важливим елементом є батарея. На одному заряді самоката з середнього цінового сегмента можна проїхати 20 км. Ознайомитись з цією інформацією про кожну модель можна на сайті Алло.юа у Львові.

Зручність у зберіганні, транспортуванні

Самокати більш компактні й зручні у переміщенні та зберіганні. Частково зменшити габарити велосипеда дозволяє його складання.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024