Обираємо ніж онлайн: важливі критерії покупки

З таким знаряддям, як ніж, ми стикаємося практично щоденно – передусім для нарізання продуктів під час готування на кухні. Однак цим функціонал ножів не обмежується, позаяк такі інструменти випускають для різних цілей, і кожен з них має свої унікальні особливості та переваги.
Коли мова йде не про кухонні аксесуари, а клинки кишенькові, туристичні, бойові, мисливські тощо, обирати їх слід максимально уважно, ретельно вивчаючи всю доступну інформацію та звертаючи увагу навіть на незначні дрібниці. Бо ж купити ніж – це відповідальне завдання, вирішувати яке потрібно не абияк, а чітко, обдумано і без поспіху.
Що врахувати при виборі ножа
Передусім визначте для себе призначення майбутньої покупки. Іншими словами – дайте відповідь на запитання: для чого мені потрібен клинок? Для туризму чи полювання? Бойовий чи кишеньковий? Садовий, а може сувенірний? Ви повинні чітко розуміти, який виріб вам потрібен, а вже тоді приступати до оформлення покупки.
Далі, коли основне призначення ножа визначене, вибір і покупка повинні супроводжуватись наступними діями:
- Особливості конструкції. Ножі бувають або складані, або з фіксованим лезом. Коли виріб береться для туризму, ночівель, риболовлі, складаний – найбільш доцільний варіант. Коли ж клинок потрібен для зрізання, дряпання, рубки, безперечно, ніж з фіксованим лезом – саме те, що вам потрібно (але не забудьте паралельно придбати футляр);
- Матеріал руків’я. Це може бути як дерево, так і пластик, гума і навіть метал чи скловолокно. Безумовно, класикою вважаються дерев’яні руків’я, які і зручно сидять в руці, і мають першокласний зовнішній вигляд. Проте в даному випадку є необхідність в регулярному догляді. А ось гумові чи пластикові аналоги, хоча і не потребують якогось особливого догляду, проте в плані зовнішнього вигляду все ж поступаються дерев’яним (але коштують дешевше);
- Матеріал леза. В даному випадку вибір також багатий та різноманітний. Якщо ви, так би мовити, пересічний користувач, ваш вибір – це звичайна нержавіюча сталь, яку можна заточувати звичним для всіх способом. Для тих, хто тямить в хороших ножах, остаточний варіант – альтернативна сталь – вуглецева чи порошкова (екстра тверда). Такі клинки вже потребують особливого підходу до заточування та загалом догляду (витирати, змащувати і т.д.);
- Додаткові елементи. Наприклад, присутність темляка чи так званої пили на лезі. Такі моменти також варто врахувати, якщо для вас вони є важливими.
До речі, якщо ви шукаєте якісні ножі від топових виробників, найбільший вибір представлений в інтернет-магазині ВАНКЛІК. В каталозі – кращі клинки від українських, фінських, японських, французьких, Німецьких виробників та брендів з багатьох інших країні, які вирізняються стильним дизайном, високою якістю виконання та відмінними експлуатаційними властивостями.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром