Як замінити ребро барабана пральної машини

18 Вересня 2022, 11:35
Як замінити ребро барабана пральної машини 1359
Як замінити ребро барабана пральної машини

Пральна машина – дуже важливий та потрібний пристрій, завдяки якому ми маємо змогу регулярно підтримувати чистоту і охайність одягу та інших речей. Вихід з ладу агрегату навряд чи когось порадує, однак це ще не означає, що потрібно в обов’язковому порядку купувати новий товар. Як правило, ті чи інші неполадки виправляються шляхом проведення ремонтних робіт.

Досить часто власники пральних машин стикаються саме з дрібними поломками. Поширена проблема – відірвалось ребро барабана або ж деталь «сидить» не достатньо стійко і якщо порухати її рукою, активатор просто-напросто «гуляє» з боку в бік.

Безперечно, будь-які поломки пралки повинен діагностувати і вирішувати кваліфікований майстер, однак коли ви прийняли рішення замінити ребро барабана власноруч, алгоритм виконання цього завдання вам точно не завадить.

Для чого потрібен активатор (ребро)?

Це один з важливих елементів барабана пральної машини, який значно збільшує ефективність прання. Активатори забезпечують оптимальне переміщення речей в барабані, сприяють якнайкращому очищенню білизни від бруду. Без ребер в барабані пралка б перетворилася у своєрідний пристрій для ополіскування.

Заміна ребра барабана: як це зробити

Ретельно оглянувши барабан пральної машини і упевнившись, що активатор дійсно відірвався чи тримається не дуже стабільно, першим ділом варто замовити нову деталь (запчастина повинна бути сумісною з моделлю вашої пралки). До речі, зробити це можна в інтернет-магазині «Майстер Плюс» https://master-plus.com.ua/stiralnaya/ всього в декілька кліків.

Далі приступаємо до заміни ребра (для цього нам знадобиться тільки викрутка):

  • Знеструмлюємо пралку та відкриваємо верхню кришку агрегату;
  • Розкриваємо стулки барабана, натискаємо викруткою на спеціальний отвір на поверхні активатора;
  • Зміщаємо відбійник в бік, фіксуємо нове ребро, пересвідчуємось в тому, що кріплення добре увійшло в паз і надійно «сидить» на місці.

Зверніть увагу: якщо ви сумніваєтесь в тому, що зможете замінити ребро барабана самостійно, краще довірити це завдання фахівцю – саме майстер забезпечить якісну та правильну заміну активатора і заодно виконає діагностику пральної машини (за потреби) на предмет інших несправностей, які можуть себе і не проявляти на ранніх стадіях.

Поломка ребра барабана – досить поширена проблема, яку не варто відкладати на потім. Постарайтеся вирішити її якнайшвидше, адже без справного активатора ваша пральна машинка не зможе забезпечувати якісне прання одягу та інших речей!

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024