Як обрати тренажер для схуднення?

29 Серпня 2022, 12:00
Як обрати тренажер для схуднення? 345
Як обрати тренажер для схуднення?

Здоровий спосіб життя – це запорука відмінного настрою, гарного зовнішнього вигляду і чудового самопочуття. Професійні тренери і лікарі – дієтологи рекомендують регулярні заняття спортом. В цьому питанні допоможе домашній тренажер для схуднення, який стане в пригоді тим, хто не може відвідати зал. Розглянемо як обрати такий спортивний снаряд.

Класифікація домашніх тренажерів

Тренажери, які використовуються для схуднення допомагають не лише спалювати калорії, але й прискорюють обмін речовин. Можна виділити такі їх види:

  • Бігова доріжка - ефективний тренажер аеробної дії. Він представляє собою полотно, яке рухається з різною швидкістю. Також передбачені поручні та система управління кутом нахилу і інтенсивністю обертання стрічки. Під час руху по доріжці буде задіяна велика кількість м’язів. До того ж інтенсивність навантажень регулюється. Можна обрати варіанти як для початківців, так і для професіоналів. Темп обертання потрібно збільшувати поступово.
  • Степпер має особливу конструкцію у вигляді установки з двома педалями для ніг і рукояткою або еспандерами. Степпер ніби імітує підйом по сходах, при цьому задіяні м’язи сідниць і ніг. Снаряд розвиває координацію і допоможе зміцнити прес.
  • Еліпсоїд - це покращений варіант степпера, який забезпечить рівномірне навантаження на м’язи ніг, рук і преса. Еліпсоїд - щось середнє між біговою доріжкою і велотренажером. З його допомогою можна перейти від стандартної розминки до більш інтенсивного навантаження.
  • Велотренажер доможе досить швидко схуднути займаючись вдома. Конструктивно він нагадує звичайний велосипед, який встановлюється на стійку і допоможе опрацювати всі групи м’язів. Можна обирати час і інтенсивність занять, а також управляти положенням свого тіла.
  • Гребний тренажер – це професійний снаряд для схуднення, який часто можна зустріти в домашньому спортзалі. Під час тренування задіяні м’язи нижньої і верхньої частини тіла. Конструктивно тренажер складається з рукоятки, сидіння, маховика і рами. Його можна використовувати як для розминки, так і для аеробного навантаження.

Схуднути, в тій чи іншій мірі, допомагають усі спортивні снаряди, але обирати потрібно індивідуально. Вибір тренажера буде залежати від рівня підготовки користувача, його вимог, а також наявності вільного місця для розміщення і бюджету.

Інший спортивний інвентарь

Не варто себе обмежувати лише вказаними снарядами. Існують інші види спортивного інвентаря, який допоможе підкоригувати фігуру і урізноманітнити заняття вдома, До них відноситься скакалка, хулахуп, фітбол, еспандер. Кожен з них відповідає за опрацювання окремої групи м’язів:

  • Скакалка допоможе досягнути привабливої форми сідниць і задньої поверхні стегна.
  • Хулахуп - ідеальний помічник у боротьбі із зайвими жировими відкладеннями, які з’явилися на талії.
  • Фітбол використовується для тренування м'язів рук, спини та ніг. Вправи допоможуть добре схуднути. Також можна ускладнити їх і додати підняття тулуба.
  • Еспандер допоже укріпити м’язи передпліччя. Вони бувають в формі кільця або щіпців.

Почати тренування можна з еспандера, потім задіяти скакалку, а завершити розтяжку вправами з фітболом і стрічками для фітнесу. Всі вправи в комплексі допоможуть зміцнити корпус і задіяти всі м’язи.

Крім суто спортивних показників, технічних характеристик та набору функцій, важливо також зручність використання та вартість тренажера для дому. Сьогодні інтернет-магазини пропонують великий вибір снарядів. Додатковими бонусами онлайн-покупки буде оперативна доставка додому і доступна ціна.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39