Яку вибрати мотопомпу для будинку та дачі

08 Серпня 2022, 16:00
Яку вибрати мотопомпу для будинку та дачі 449
Яку вибрати мотопомпу для будинку та дачі

Мотопомпа - це потужний насос високої продуктивності, який використовується для перекачування великих об’ємів рідини. У побуті їх використовують для водопостачання будинку, поливу саду та городу, викачування води з підвалів чи осушення басейну. Мотопомпи працюють від двигуна, який може бути бензиновим чи дизельним. Принцип роботи дуже простий: двигун запускає насос, який через спеціальний рукав всмоктує рідину та подає її на необхідну відстань та висоту. Бувають спеціальні високонапірні мотопомпи, які називають “пожежними”, т.к. їх використовують для гасіння пожеж.

Для побутових завдань найпопулярнішими є бензинові мотопомпи для чистої та слабко забрудненої води, продуктивністю 30-60 м3/год. Замовити бензопомпу від 4500 грн можна за посиланням https://optoweek.com.ua/uk/motopompy/benzinovye. Швидка доставка по всій України, офіційна гарантія від виробника, повна комплектація та обов’язкова перевірка товару перед відправленням замовнику.

Призначення мотопомпи

Залежно від призначення пристрою можна сформувати список необхідних технічних характеристик:

  • побутові завдання: подача води з природних джерел, полив, наповнення або осушення басейнів для штучних водойм на ділянці;
  • сільське господарство та ферми: осушення болотних ділянок, іригація полів, подача води у тваринництві, перекачування хімічних рідин;
  • будівництво: осушення котлованів та інших робочих зон, усунення наслідків затоплень, будівельні завдання;
  • комунальні служби та МНС: гасіння пожеж, усунення підтоплення після повенів та інше.

Вид рідини

Для приватного будинку вибирають 2 види обладнання: для перекачування чистої (питної) води або для забрудненої води (якщо йдеться про забір води з річки). Від типу рідини залежить рівень фільтрації та продуктивність насоса.

Мотопомпи для чистої води призначені для перекачування рідини з домішками до 5 мм. Обладнання компактні, з невисокою потужністю. Також підходять для поливу.

Мотопомпи для брудної води можуть фільтрувати частки до 8 мм, тому їх вибирають для перекачування води, що слабко забруднена.

Бувають також помпи для перекачування сильно забрудненої рідини, з розміром частинок до 3 см. Це більш професійне обладнання, з потужним мотором, яке коштує дорожче за попередні варіанти.

Що важливо знати при виборі бензопомпи

  • Продуктивність - кількість рідини, що перекачується за 1 годину (хвилину). На продуктивність впливає діаметр патрубків (пропускна спроможність). Для будинку достатньо мати ширину патрубка 25-50 мм.
  • Натиск або висота підйому рідини. Домашні помпи розраховані на подачу води на висоту до 30 метрів (від рівня забору води). Чим далі від насоса знаходиться джерело води, тим слабше натиск на виході. Перед покупкою проконсультуйтеся з менеджером, який допоможе правильно підібрати натиск для ваших потреб.
  • Потужність двигуна, до 2 к.с. для побутових мотопомп.
  • Тип мотора – двотактний або чотиритактний. Зараз більшість покупців обирає сучасний 4-тактний двигун, який потужніший, тихіший та екологічніший. Для 2-тактного двигуна необхідно для заправки змішувати олію з бензином, для 4-тактного змішувати паливо не потрібно.

Цих основних характеристики достатньо, щоб звузити пошук відповідної моделі. Інші параметри краще обирати з кваліфікованим консультантом, тому що є багато різних індивідуальних нюансів: як часто і для яких потреб буде використатися помпа, де буде джерело води, на яку дистанцію і висоту потрібно подавати воду, де встановлюватиметься обладнання і т.д.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024