Закарпатських рятувальників оснастили сучасним водолазним обладнанням

01 Січня 2022, 16:00
Нове водолазне обладнання 678
Нове водолазне обладнання

Завдяки участі в Програмі підтримки ініціатив місцевих карпатських громад, що реалізується Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» за фінансової підтримки Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької обласних рад, група водолазно-рятувальних робіт ДСНС Закарпаття отримала нове спеціальне технічне обладнання та спорядження.

Про це журналісти Район.Ужгород дізналися на сайті головного управління ДСНС України у Закарпатській області.

Читайте також: Як уникнути переохолодження: основні правила поведінки у холод

Завдяки отриманому фінансуванню, а це понад 400 тисяч гривень, відтепер закарпатські рятувальники зможуть ефективніше рятувати людей на водоймах, адже тепер у їхньому розпорядженні найсучасніші засоби. До них входить: надувний моторний човен, підвісний двигун до човна, алюмінієвий човен з причіпом, 4 комплекти автономних водолазних апаратів на стисненому повітрі, компенсатори плавучості, гідрокостюми«сухого» та «мокрого» типів, 4 комплекти плавця, повітряний компресор, підводні ліхтарі та рятувальний інвентар.

Нове водолазне обладнання
Нове водолазне обладнання

«Відтепер, рятувальні та пошукові роботи на водних об`єктах рятувальники зможуть проводити більш професійно та оперативно, з максимальною безпекою та захистом особового складу. Так,  сучасні гідрокостюми дозволять водолазам не лише ефективно, а й комфортно працювати під водою при мінусових температурах», - зауважив керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак.

Також для місцевих жителів та рибалок водолази показали на практиці як рятують людей, які потрапили під кригу та нагадали правила безпечної поведінки на воді, а також роздали сувенірну продукцію з відповідної тематики.

Демонстрація рятувальної операції
Демонстрація рятувальної операції

Демонстрація рятувальної операції
Демонстрація рятувальної операції

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39