Польща вводить нові обмеження: що зміниться для українців

29 Листопада 2021, 18:00
Польща вводить нові обмеження: що зміниться для українців 310
Польща вводить нові обмеження: що зміниться для українців

У Польщі оголосили про запровадження обмежень для приїжджих до країни через новий небезпечний штам коронавірусу Омікрон. 

Про нові обмеження повідомили на сторінці Міністерства Здоров'я у фейсбуці.

Перше стосується заборони на авіасполучення з сімома країнами Африки, де викрили штам Омікрон: Ботсвана, Есватіні, Лесото, Мозамбік, Намібія, Зімбабве, ПАР. Крім того, всіх, хто повертатиметься з цих країн до Польщі, відправлятимуть на обов'язковий карантин аж на 14 дні. 

Друга зміна стосується приїжджих з країн, які не входять до ЄС. З 1 грудня невакцинованих осіб відправлятимуть на карантин уже не на 10, а на 14 днів. Ця зміна має відношення до нещеплених українців, які приїжджатимуть у Польщу після 1 грудня. 

Скоротити термін карантину можна буде тільки після отримання негативного результату ПЦР-тесту, виконаного після відбування 8 днів карантину. 

 Інші обмеження стосуватимуться готельно-гастрономічної, культурно-розважальної та спортивної сфер життя в Польщі. Зокрема, з 1 грудня буде: зменшено ліміт на кількість відвідувачів для об'єктів гастрономії, спортивної та культурно-розважальної сфери й костелів.

Вищевказані обмеження запроваджуються на термін з 1 грудня до 17 грудня.

Читайте також: Новий штам коронавірусу Omicron може бути в рази заразнішим, ніж Delta

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024