Бюджетні організації Закарпаття зобов’язані укласти договори з постачальниками газу в термін до 1 грудня

22 Листопада 2021, 11:40
Бюджетні організації Закарпаття зобов’язані укласти договори з постачальниками газу в термін до 1 грудня 425
Бюджетні організації Закарпаття зобов’язані укласти договори з постачальниками газу в термін до 1 грудня

АТ «Закарпатгаз» нагадує про необхідність укласти договори з постачальниками природного газу до 1 грудня. Саме в цей час перестануть діяти договори з постачальником «останньої надії» на пільгових умовах.

Нагадаємо, наприкінці жовтня поточного року Кабінет міністрів України затвердив Постанову №1102, відповідно до якої усі бюджетні організації, заклади охорони здоров’я у разі відсутності постачальника були автоматично переведені на постачання природного газу до постачальника «останньої надії». Він здійснює постачання газу за ціною, що не може перевищувати 16,8 грн за 1 куб м з урахуванням ПДВ.

Однак варто зазначити, що постачальник «останньої надії» забезпечує таким закладам природний газ впродовж обмеженого терміну – лише до 30 листопада 2021 року. Тому, для забезпечення безперервності постачання природного газу, закликаємо бюджетні установи та заклади охорони здоров’я знайти постачальника та укласти з ним договір до 1 грудня.

«У випадку відсутності такого договору відбір природного газу буде вважатися несанкціонованим. Ми, як оператор ГРМ, будемо змушені припинити газопостачання», — пояснила комерційна директорка АТ «Закарпатгаз» Юлія Соколова.

Юлія Соколова додала, що у разі продовження використання газу таким споживачем або ж свідомим недопуском працівників підприємства до мережі для припинення газопостачання, — всі обсяги, спожиті таким закладом чи установою, будуть вважатися несанкціонованими і будуть обліковані з урахуванням коефіцієнту компенсації.

Станом на 15 листопада 2021 року 409 споживачів природного газу на Закарпатті отримують його від постачальника «останньої надії».

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024