Кухня на Районі: чотири неймовірні рецепти десертів із гарбузом

21 Листопада 2021, 18:00
Кухня на Районі: чотири неймовірні рецепти десертів із гарбузом 484
Кухня на Районі: чотири неймовірні рецепти десертів із гарбузом

Гарбуз годиться не тільки для гарбузової каші. Його можна додавати у десерти – торти, сирники, пироги та рулети. До вашої уваги рецепти вдалої випічки з гарбузом від господинь.

Пиріг-торт «Помаранчева зебра» із сиром та гарбузом

Це незвичайний яскравий десерт: в основі – кекс «Зебра», а зверху ніжне сирне суфле яскравого помаранчевого кольору завдяки додаванню гарбуза. Цікавий і простий рецепт!

Для основи: 3 яйця, 150 г цукру, 100 г олії, дрібка солі, 150 г борошна, 7 г розпушувача, 200 г свіжого гарбуза. 

Додатково: 15 г какао, 20 г борошна.

Гарбуз почистити від шкірки і крупно натерти (якщо дуже соковитий, то віджати сік). Змішати всі інгредієнти за допомогою вінчика і поділити на 2 рівні частини: в одну частину додати какао, перемішати; а в другу – борошно, перемішати. У форму, застелену пергаментом, вилити почергово по ложці світлого і темного тіста (як на зебру). Випікати при 160 градусів 40 хв: кекс повинен пропектися, перевірити зубочисткою

Сирна маса: 200 г кисломолочного жирного сиру, 200-250 г гарбузового пюре, 3 яйця, 150 г сметани (можна замінити на вершки 33%), 100 г цукру, 15 г кукурудзяного крохмалю.

Якщо нема готового пюре, то гарбуз загорнути у фольгу і запекти при 180 ОС до м’якості. Опісля всі інгредієнти змішати погружним блендером до консистенції пюре.

Кекс дістати із духовки, вилити на нього сирну масу і поставити в духовку (160 ОС) ще 20-25 хв (до готовності начинки; вона повинна легенько труситись, як при випіканні чизкейку).

Рецепт і фото Оксани Білінської

Торт «Панчо» з пряними коржами і мусом з гарбузовим пюре

Дуже смачний торт із незвичайними коржами та мусом. У ньому пряний бісквіт з гарбузовим пюре, імбирем, мускатом і корицею. А також ніжний мус і додаванням гарбузового пюре, горіхів і шоколаду.

Форма 21-22 см. Тісто: 3 яйця, 300 г гарбузового пюре, 125 г молока, 50 г олії, 200 г цукру, 1 п. ванілі, 100 г масла, 0,5 ч. ложки мускатного меленого горіха, 0,5 ч. ложки імбиру, 50 г какао, 250 г борошна, 1 п. розпушувача, 2 ч. ложки кориці.

Масло кімнатної температури збити і додати цукор. Поступово додати олію, яйця, молоко, ваніль, пюре, мускатний горіх, імбир, борошно з какао і розпушувач. Пекти при 180 ОС 20-25 хв. Охолодити, розрізати на три коржі, середній корж порізати шматочками.

Мусовий прошарок: 25 г желатину, 150 г молока, 500 г сметани, 150 г цукру, 450 г гарбузового пюре, 150 г мелених горіхів, 150 г шоколаду.

Приготувати мус. Замочити желатин у молоці. Збити трішки сметану з цукром (має залишитись трохи рідкою), додати пюре і розведений желатин, перемішати.

Зібрати торт. На дно покласти шоколадний бісквіт, обгорнути ацетатною стрічкою, потім трішки мусу і шматочки порізаного бісквіта в довільному порядку. Покрити мусом і зверху покласти прошарок мелених горіхів. Так до кінця: мус, шматочки бісквіту, мус, горіхи. Накрити шоколадним бісквітом і покрити розтопленим шоколадом.

Рецепт і фото Валентини Янчук

Рулет «Осінній» з гарбузово-яблучною начинкою

Ніжний, м’якенький, тане в роті. І начинка супер: замість крему – смачне гарбузово-яблучне желе!

Тісто: 4 яйця, 1/2 скл. цукру(склянка 200 г), 3/4 скл. борошна, 1/2 ч. ложки розпушувача. Начинка: 750 г яблук, 750 г гарбуза, 2 ст. ложки лимонного соку, 2 ст. ложки цукру, 1 п. желе лимонного.

Білки відділити від жовтків, збити до піків. До них додавати по 1-2 ложці цукру поступово і збивати. Встановити міксер на найменшу швидкість і додати по одному жовтку постійно збиваючи. В борошно розпушувач, розмішати, додати в яєчну суміш і легенько вимішати лопаткою. Форму 30Х40 застелити пергаментом і рівномірно викласти тісто. Пекти 10 хв при 200 ОС.

Корж викласти на чисту тканину, акуратно зняти пергамент і скрутити гарячим разом з тканиною і залишити до повного охолодження.

Начинка. Яблука і гарбуз почистити і натерти. Перекласти у каструлю, додати сік лимона і цукор, поставити на вогонь і варити під кришкою 15 хв. Зняти кришку і випарувати рідину. Зняти з вогню, додати сухе желе, перемішати і залишити до повного охолодження.

Розгорнути корж-рулет, змастити холодною начинкою, скрутити. Загорнути в харчову плівку і в холодильник на 2-3 год, а краще на ніч. Можна посипати пудрою при подачі.

Рецепт і фото Лілії Мацько

Маковий сирник з гарбузовим суфле. 

Сирник може бути не тільки смачним, а й красивим у розрізі, корисним і оригінальним на смак. Цей сирник – саме такий: з маком і гарбузовим суфле.

Сирна частина: 700 г кисломолочного сиру, 2 ст. ложки сметани, 2 ст.  ложки цукру, 2 яйця, 2 ст. ложки манки, 2 ст. ложки маку (за бажанням). Гарбузова частина: 500 г гарбуза (запеченого або відвареного), 1,5-2 ст. ложки цукру, 2 яйця, 2 ст. ложки крохмалю, 1 п. ванільного цукру, 0,5 ч. ложки спецій (імбир, кардамон, мускатний горіх, цедра лимона чи апельсина). 

Усі інгредієнти, крім маку, які входять до сирної частини, пробити блендером, додати сухий мак, добре вимішати. В окремому посуді пробити блендером усі інгредієнти гарбузової частини. Форму застелити пергаментом, тісто викладати ложкою в хаотичному порядку, я викладала почергово сирну і гарбузову масу і т.д. Випікати при 180 °С ± 50 хв. Охолодити у формі. Можна прикрасити за бажанням. Для оздоблення я використала фрукти, ягоди і плитку чорного шоколаду.

У мене форма 25 см, краще брати меншого діаметру, запіканка буде вища і краща у розрізі.

Рецепт і фото Світлани Чепурної

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024