Затвердження шкільних меню у західних областях: які помилки найчастіше допускають

21 Листопада 2021, 10:42
Харчування у школі 497
Харчування у школі

Держпродспоживслужба затвердила понад 80% шкільних меню у західних областях, ще 20% були повернуті на доопрацювання. 

Про це повідомила голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час регіонального форуму, присвяченого реформуванню шкільного харчування, що проходив у Львові, пишуть на Урядовому порталі.

«Держпродспоживслужба повертає на доопрацювання незначну кількість меню, що надходять нам на затвердження. Помилки, звісно, допускаються, однак ми їх виявляємо й завдяки системній спільній роботі на результат нам вдається вирішити проблеми. Це свідчить про те, що реформа шкільного харчування, ініційована першою леді України Оленою Зеленською, просувається у вірному напрямку», – зазначила Владислава Магалецька.

Найбільший показник затверджених меню серед областей, представники яких були присутні на форумі, має Закарпатська область (97%). Майже такий самий показник має Вінницька область (96,6% затверджених меню). У Львівській та Рівненській областях затверджено по 81,5% шкільних меню. У Волинській області затверджено 63% поданих на розгляд меню, ще 37% меню повернуті фахівцями Держпродспоживслужби на доопрацювання.

Серед найпоширеніших помилок, які допускаються при складанні меню – невиконання затверджених норм харчування, нераціональність меню по хімічному складу по співвідношенню білків/жирів/вуглеводів, недостатня або завищена енергетична цінність страв. Також серед помилок – одноманітність страв та нераціональність їх чергування.

Держпродспоживслужба виступає надійним партнером у сфері реформування шкільного харчування. Фахівці служби здійснюють контроль безпечності харчових продуктів та відповідності санітарним нормам, проводять перевірки та моніторинг постачальників послуг.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024