Молодь району запрошують стажуватися в Апараті Верховної Ради України (Умови)

27 Жовтня 2021, 11:18
Молодь району запрошують стажуватися в Апараті Верховної Ради України (Умови) 805
Молодь району запрошують стажуватися в Апараті Верховної Ради України (Умови)

Щороку в Апараті Верховної Ради України реалізується Програма стажування молоді, що має на меті надання можливості громадянам з-поміж молоді, які не перебувають на посадах державної служби або на посадах в органах місцевого самоврядування, отримати знання з питань парламентаризму і демократії, експертно-аналітичного забезпечення законодавчого процесу, а також набути практичні навички законотворчої діяльності.

Як зазначають на сайті Закарпатської ОДА, учасники Програми проходять стажування у секретаріатах комітетів Верховної Ради України та інших структурних підрозділах Апарату за формами повного та неповного робочого часу. Протягом шести місяців стажування вони залучаються до законопроєктної роботи, здійснення аналітичних досліджень, допомагають в організації проведення комітетських та парламентських слухань, круглих столів, інших фахових заходів.

Особлива увага приділяється навчанню учасників – молодь відвідує низку навчальних заходів щодо специфіки роботи парламенту та його взаємодії з іншими органами влади, особливостей проходження державної служби. Розвитку їхнього лідерського потенціалу сприяють зустрічі з народними депутатами України чинного та попередніх скликань, політичними та громадськими діячами, науковцями.

За час років існування Програми її випускниками стали понад 2000 осіб, більшість з них продовжують професійну діяльність в Апараті Верховної Ради України та інших органах влади, працюють в аналітичних центрах, громадських організаціях, міжнародних проєктах та програмах. Серед випускників Програми стажування – дев’ять народних депутатів Верховної Ради України чинного та попередніх скликань.

Відбір учасників Програми здійснюється на конкурсній основі Комісією з питань стажування молоді в Апараті Верховної Ради України. Можлива кількість учасників Програми – 50 осіб, у тому числі 30 осіб – за формою повного робочого часу. Учасникам Програми за формою стажування повного робочого часу передбачена виплата стипендій у розмірі двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня календарного року.

Конкурс на участь у Програмі стажування молоді в Апараті Верховної Ради України у 2022 році триває. Взяти участь у відборі можуть громадяни України віком до 35 років, які отримали рівень вищої освіти не нижче першого (бакалаврського).

Конкурс проходитиме у два тури – оцінювання анкет та співбесіда. Особи, які бажають взяти участь у конкурсі, мають до 21 листопада 2021 року заповнити електронну форму анкети за посиланням, яке розміщено в оголошенні на вебсайтах Верховної Ради України, Управління кадрів Апарату Верховної Ради України та громадської організації «Ліга інтернів».

З більш детальною інформацією щодо умов та порядку проведення конкурсного відбору, переліку необхідних документів та строків їх подання можна ознайомитися на офіційному вебпорталі парламенту України у розділі “Громадськості” або на сайті Управління кадрів Апарату Верховної Ради України у розділі “Оголошення” за посиланням.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024