Базальтові стовпи в Мукачівському районі - чудова локація для фото

13 Вересня 2021, 14:12
Базальтові стовпи 581
Базальтові стовпи

В Мукачівському районі є неймовірне місце – базальтові стовпи, які розташовані біля селища Кольчино. Високі стрімкі схили з цікавими геометричними формами привертають увагу багатьох подорожувальників. 

базальтові стовпи неподалік Мукачева, які утворилися внаслідок виверження вулкану
базальтові стовпи неподалік Мукачева, які утворилися внаслідок виверження вулкану

Незвичні для людського ока форми утворилися з вулканічної лави, яка охолоджуючись, зменшилася та вкрилася тріщинами, утворивши шестигранні колони. Висота таких утворень може сягати кількох десятків метрів. Про це йдеться на сайті Зактур.

Також в районі є подібна точка в урочищі Сипаник на Свалявщині. Але віднайти цю скелю непросто – вона знаходиться далеко від людських шляхів. Тому, через логістичні труднощі ця локація майже не має туристичного майбутнього. 

Цікаво те, що на Закарпатті може бути більше таких точок, адже вулканічні Карпати тягнуться орієнтовно від Перечина до Вишкова, і, відповідно, недосліджених утворень може бути більше. Подібна локація є й у Сускові, але наразі там чинний кар’єр, тож вхід для туристів заборонений.

На думку експертів з туризму, базальтові стовпи мають всі можливості, аби стати новими туристичними магнітами Закарпаття. 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024