Батьків закликають вакцинувати дітей до початку нового навчального року

27 Серпня 2021, 09:32
Планова вакцинація дітей 370
Планова вакцинація дітей

У новій інформаційній кампанії Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України, за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликають українських батьків зробити дітям необхідні планові щеплення до початку нового навчального року.

Наближається день, коли діти вперше сядуть за парти або повернуться до садочків і шкіл після канікул. Єдиний ефективний спосіб захистити їх від небезпечних і часто невиліковних хвороб — вакцинація. Відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень діти отримують захист від 10 інфекційних захворювань: кашлюка, дифтерії, правця, кору, паротиту, краснухи, туберкульозу, гемофільної інфекції типу b (ХІБ-інфекції), гепатиту В та поліомієліту.

Попри те що регіони повністю забезпечені необхідною кількістю вакцин, темпи щеплення повільні. За даними Центру громадського здоров’я, на кінець червня цього року тільки 38 % дітей у віці 6 років вакциновані від поліомієліту і 31,6 % — від дифтерії та правця.

Параліч, ураження серця й мозку, пневмонія — такими є можливі ускладнення поліомієліту, дифтерії, кору, якщо не вакцинуватися вчасно. Держава закуповує всі вакцини, які входять до Національного календаря профілактичних щеплень. Тож усе, що треба зробити батькам, — звернутися до сімейного лікаря або педіатра. Відповіді на всі запитання про щеплення в умовах пандемії COVID-19 також можна знайти на інформаційному ресурсі vaccination.org.ua.

Імунізація запобігає 2–3 млн смертей у світі щороку. Ще 1,5 млн людей можна врятувати, якщо охоплення щепленнями збільшиться. Для того, щоб привернути увагу українців до планової вакцинації дітей та дорослих навіть під час пандемії COVID-19, Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) розпочинають інформаційну кампанію «Щеплення  суперсила від хвороб».

Перший етап кампанії розпочався у серпні 2021 року. Упродовж цього етапу за допомогою відеороликів, білбордів та інших інформаційних матеріалів батькам  нагадують про необхідність вакцинації дітей відповідно до Національного календаря профілактичних щеплень, особливо під час пандемії.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024