В обласному музеї відкрили ювілейну виставку відомого художника та мистецтвознавця

02 Липня 2021, 15:32
В Мукачеві відкриють ювілейну виставку Аттіли Коприви 947
В Мукачеві відкриють ювілейну виставку Аттіли Коприви

Ювілейну виставку відомого закарпатського художника і мистецтвознавця Аттіла Коприви відкрили у Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й.Бокшая.

Про це пише Мукачівська міська рада.

У четвер, 1 липня, з нагоди ювілею відомого закарпатського художника, мистецтвознавця і педагога Аттіли Коприви у Закарпатському обласному художньому музеї ім. Й.Бокшая  урочисто відкрили персональну виставку «Квінтесенція».

Довідково:

Аттіла Коприва, уродженець  Мукачева,  – яскравий представник крайової школи живопису, в роботах якого відчувається мультикультурний закарпатський колорит та відлуння народних традицій. Живопис митця відкритий, багатий кольоровою гамою, експресивний, цікавий сюжетами і композиційними рішеннями, а вміння автора підсвітити окремі деталі одним влучним мазком, надають його творам особливої виразності.

Свої наукові праці автор публікує в спеціалізованих мистецьких виданнях України та Угорщини. В останні роки багато працював разом із Золтаном Мичкою, який був не тільки фаховим живописцем – а й великим авторитетом, ерудованим, чуйним та грамотним наставником для багатьох митців. Віддаючи шану митцю, як своєрідний реквієм, автор написав статті «Живописну рапсодію Золтана Мички» та «Велич душі».
 
Аттіла Коприва входить до складу Товариства угорських митців образотворчого та прикладного мистецтва Закарпаття імені Імре Ревеса, що існує вже понад 25 років, а на своєму рахунку має безліч виставок та арт-резиденцій обласного й міжнародного рівнів. У 2007 році разом із однодумцями художник заснував товариство карпатської культури та мистецтв в м. Ніредьгаза (Угорщина), основною метою якого є популяризація в Угорщині мистецтва не тільки закарпатських угорців, але й інших етносів Закарпаття.
 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024