Місце для аеропорту в Мукачеві визначили. Планують відчужити 84 ділянки сільського-господарського призначення

27 Квітня 2021, 12:05
2403

За три роки в Мукачівській громаді хочуть побудувати новий аеропорт. Такі амбітні плани ставить перед собою Міністерство інфраструктури України за вказівкою президента Володимира Зеленського.


Меморандум про співпрацю щодо будівництва нового цивільного летовища сьогодні підписали Мукачівський міський голова Андрій Балога та директор державного підприємства «Фінансування інфраструктурних проєктів» Олег Тарасюк сьогодні на позачерговій сесії міськради, - інформує пресслужба міськради.

Сторони, укладають  меморандум про співпрацю з метою ефективної співпраці стосовно проєктування та будівництва нового аеропорту в Закарпатській області. Його буде зведено на території Мукачівської міської територіальної громади, на ділянці перпендикулярній до території старого аеропорту в Мукачеві.


Укрінфрапроект сприятиме у питаннях, які пов’язані з фінансуванням державнии коштом та реалізацію проєкт з будівництва  нового аеропорту. Меморандум діє до завершення будівництва та введення в експлуатацію нового аеропорту в Закарпатській області. Також меморандум про співпрацю підпишуть голова ОДА Анатолій Полосков та голова облради Олексій Петров.

1


Директор державного підприємства «Фінінпро» Олег Тарасюк зазначив, що за роки незалежності вперше в України будуватимуть новий аеропорт з «нуля». Новий аеропорт збільшить інвестиційну привабливість як Закарпатського регіону, так і України в цілому. Роботи з будівництва аеропорту планують розпочати вже наступного року, і за 3 роки закінчити. Побудують злітно-посадкову смугу довжиною 2 км. 800 м., що дасть можливість зльоту-посадки літакам класу «С» - Boeing 737 та Airbus 100. Фінансування здійснюватимуть з державного бюджету. Держпідприємство «Фінінпро» визначено замовником з проєктування та будівництва даного аеропорту.

Олег Тарасюк
Олег Тарасюк

Олег Тарасюк привідкрив таємницю щодо місця будівництва аеропорту. Він буде на земельній ділянці, яка розміщена перпендикулярно до старого аеропорту і зараз ці землі мають статус сільського господарських. Аби почати будівництво летовища, 84 ділянки потрібно відчужити і отримати на це згоду власників. До кінця року плануюють виготовити проєктну документацію, а вже наступного року розпочати будівництво.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024