Головний режисер Мукачівського театру очолить департамент культури в ОДА

09 Квітня 2021, 08:40
1024 Джерело: Ужгородський університет культури

Переможцем конкурсу на зайняття вакантної посади директора департаменту культури, національностей та релігій Закарпатської обласної державної адміністрації став головний режисер Мукачівського драматичного театру Євген Тищук.

За інформацією Закарпаття онлайн з джерел в органах влади, лобіювала призначення депутат Закарпатської обласної ради від політичної партії «Рідне Закарпаття», голова постійної комісії Закарпатської облради з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізкультури і спорту, національних меншин та інформаційної політики, директор Комунального закладу вищої освіти «Ужгородський інститут культури і мистецтв» Закарпатської обласної ради Наталія Шетеля.

Режисер є викладачем вишу, яким керує пані Шетеля.

Довідково. Євген Тищук народився 18 серпня 1966 року у м. Краматорськ Донецької області.

Закінчив режисерський факультет Київського державного інституту культури ім. Корнійчука (майстерня Віталія Борсученка) та режисерський факультет Київського національного університету театру, кіно та телебачення ім. Карпенка-Карого (майстерня Костянтина Дубініна).

За його плечима магістратура режисури Школи-студії (інститут) МХАТ ім. А. П. Чехова в Москві (майстерня Валерія Фокіна).  

Вивчав театральну біомеханіку в Центрі ім. Всеволода Мейєрхольда у Москві під керівництвом майстра Олексія Левинського.

Тричі лауреат обласної премії імені братів Євгена та Юрія-Августина Шерегіїв в галузі театрального мистецтва за режисуру у виставах «Лісова пісня» Лесі Українки (2001 р.), «Над прірвою у житі» Джерома Селінджера (2011 р.), «Смерть Тарєлкіна» Олександра Сухово-Кобиліна (2013 р.).

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024