Мукачівським пластунам виділять пів мільйона із бюджету громади

23 Березня 2021, 17:25
528

На засіданні виконавчого комітету затвердили проєкт Програми розвитку пластового руху Мукачівської міської ТГ та відокремленого підрозділу молодіжної організації Пласт– Національної скаутської організації в місті Мукачево в Закарпатській області «Станиця Мукачево» на 2021-2023 роки.

Заходи програми спрямовані на сприяння духовного, розумового та фізичного розвитку дітей та молоді, їх соціальній адаптації, підвищенні їх здатності інтегруватися у доросле суспільство в умовах, які швидко змінюються; формування демократичного світогляду у підростаючого покоління.

На реалізацію заходів програми у 2021 році з бюджету громади понад 592 тисячі гривень. Зокрема, 61 тисячу гривень спрямують на забезпечення розвитку самозарадності та організаційних здібностей, а саме школу кухаря: для початківців та школу кухаря: літній етап. 25 тисяч гривень спрямують на популяризацію та збереження української культури й традицій, також сприяння розвитку творчих здібностей молоді.

Серед заходів: Вертеп, акції до Дня святого Миколая, організація доброчинної діяльності та майстер-класи. 228 тисяч гривень виділять на популяризацію та розвиток зимових видів спорту: Лещетарський вишкіл: «Зимова школа 2021» І етап, Лещетарський вишкіл: «Зимова школа 2021» ІІ етап, Зимові мандрівки в гори.

81 тисячу гривень виділять на популяризацію та розвиток водних видів спорту серед молоді: школа вітрильництва та гребельництва. Понад 93 тисячі гривень спрямують на літній табір для новаків та наметовий літній табір для юнаків, 69 тисяч гривень – на проведення акцій пам’яті героїв України, а також заходів присвячених важливим подіям в історії України, заходи спортивно-вишкільного та військово-патріотичного характеру, вишколи з першої медичної допомоги.

20 тисяч гривень виділять на вишколи та дошколи для виховників та інструкторів, також на вишколи для нових волонтерів та інструкторів, ще 15 тисяч гривень – на школу лідерства та проєктний менеджменту, - повідомили в пресслужбі Мукачівської міської ради.

Раніше Район.Мукачево писав про те, що пластуни Мукачева проводять щотижня засідання англомовного клубу.




1


 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024