Свалявська міська рада розгляне першу петицію, зареєстровану на новому сайті

18 Березня 2021, 14:26
1067

Мешканець Сваляви Олександр Михайлович 24 лютого 2021 року зареєстрував першу петицію на новому сайті Свалявської територіальної громади. Вона стосувалася руху автомобілів та паркування їх на вулиці Духновича.

Чоловік запропонував заборонити стоянку автомобілів у Сваляві по вулиці Духновича з лівої сторони та встановити дорожній Знак 3.34 – «Зупинка заборонена» від перехрестя вул. Головної з вулицею Духновича до Знаку 5.5 «Дорога з одностороннім рухом» на вулиці Духновича.

За його словами, нині там дозволене паркування на обидвох сторонах вулиці, що ускладнює і обмежує виїзд з двору Головна, 31 транспортних засобів жителів будинку та техніки комунальної та екстрених, аварійних служб.

Менше, як за місяць петицію підтримали необхідних 100 осіб, тепер її має розглянути голова Свалявської територіальної громади та надати відповідь у відведений законом термін.

Довідково. Електронна петиція - це звернення громадян до органів державної влади та місцевих рад з вимогою розглянути важливе питання чи вирішити проблему.

  • Розгляд електронної петиції може бути ініційований громадянами шляхом збору підписів на офіційному веб-сайті органу влади або на веб-сайті громадського об’єднання. Електронна петиція розглядається у випадку, якщо було зібрано встановлену кількість підписів.
  • Вимоги до кількості підписів, які необхідно зібрати на підтримку електронної петиції та строк збору підписів визначається у статуті територіальної громади.
  •  Електронна петиція, яка набрала встановлену кількість підписів, підлягає обов’язковому розгляду органом влади, зокрема виноситься на розгляд сесії місцевої ради у першочерговому порядку.
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024