Депутати обласної ради хочуть відновити соляні шахти в Солотвино для реабілітації після коронавірусу

10 Березня 2021, 12:44
1671

Депутати Закарпатської обласної ради Едгар Токар та Наталія Штефуца ініціюють відновлення роботи відділення з підземними шахтами Солотвинської обласної алергологічної лікарні, яка багато років була найпопулярнішим місцем лікування та профілактики легеневих хвороб.

Цей заклад в умовах пандемії коронавірусу просто необхідний, аби допомогти закарпатцям та українцям оздоровитися після перенесеного захворювання.

Аби зрушити питання з мертвої точки, народні обранці надіслали депутатський запит на адресу Департаменту охорони здоров'я Закарпатської обласної державної адміністрації та головному лікарю Солотвинської обласної алергологічної лікарні Леону Данко.

Народні обранці вважають, що треба відновити підземне відділення Солотвинської обласної алергологічної лікарні, яке зараз не функціонує. Для цього планують організувати «депутатський день», щоб усі охочі депутати обласної ради та керівники області могли оглянути об'єкт, почути керівника лікарні та порадитися, як діяти далі.

Едгар Токар вважає, що заклад має великий потенціал і можна спробувати залучити кошти із бюджетів різних рівнів, аби дати Солотвинській здравниці друге життя. Тим не менше, зараз чимало грантових програм у пошуках проєктів, які допоможуть світу побороти CОVID-19, тому варто вивчити це питання детальніше.


«Впевнений, що більшості із нас невідоме значення такого медичного терміну як «Спелеотерапія». Хоча саме у нашій області в 60-х роках минулого століття почали застосовувати цей немедикаментозний метод лікування хвороб бронхолегеневої системи. Солотвинська алергологічна лікарня була найкращою в Україні, тут лікували пацієнтів навіть із-за кордону.

Ми дуже хочемо, аби лікарня почала знову функціонувати та лікувати всіх, хто цього потребує, адже з кожним роком все більше людей хворіють на бронхіальну астму та мають проблеми з легенями.  Тим більше, спелеотерапевтичне відділення зможевідновлювати людей після COVID -19, адже лікування та відновлення захворювань легенів – основне завдання Солотвинської алергологічної лікарні», - каже Едгар Токар. 

Депутати переконані, що спільними зусиллями можна створити умови для відновлення та розвитку унікального спеціалізованого медичного закладу.



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024