Анатолій Полосков - перший голова ОДА в Україні, який вакцинувався від COVID-19

04 Березня 2021, 13:40
534

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолій Полосков перший у країні очільник області, який підтримав імунізацію та вакцинувався разом з медиками в обласній клінічні інфекційній лікарні Закарпаття.

Про свій намір вакцинуватися від коронавірусу він заявив напередодні, зазначивши, що зробить це, якщо будуть залишки вакцини.

На сайті Закарпатської ОДА Анатолій Полосков прокоментував свій намір:

«1 березня 2021 року, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав Наказ No 369 про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19, які дозволяють використовувати можливі залишки вакцин для щеплення публічних осіб з метою популяризації імунізації. Користуючись можливістю, без вагань надав запит на вакцинацію завтра у випадку наявності залишків вакцини для щеплення».

До слова, вакцину Covishield/AstraZeneca поставляють в Україну у багатодозних флаконах. Кожен флакон містить 10 доз препарату. Після відкриття флакона її мають використати протягом 6 годин, скільки й триває одна сесія мобільної виїзної бригади.

Повторне заморожування вже відкритого флакона або використання його після 6 годин з моменту відкриття заборонене. У таких випадках невикористані дози вакцини мають утилізувати.


 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024