В Україні дозволили щеплювати громадських діячів проти COVID-19 у разі залишку вакцин

02 Березня 2021, 12:00
568

Міністерство охорони здоров'я України дозволило вакцинувати від COVID-19 громадських діячів для популяризації вакцинації при наявності залишків доз вакцин,  - повідомляє Центр громадського здоров'я у Facebook із посиланням на відповідний наказ МОЗ, затверджений у понеділок 1 березня 2021 року.

1 березня 2021 року Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав Наказ № 369 про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19, які дозволяють з початку кампанії використовувати можливі залишки вакцин для щеплення громадських діячів з метою популяризації імунізації проти коронавірусної хвороби.

Нагадаємо, сьогодні у Мукачівському районі розпочали першу хвилю вакцинацію.

Згідно з повідомленням, громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних громад тощо рекомендується вакцинувати у випадках, коли: зафіксовано відмову від вакцинації серед осіб, які попередньо дали згоду на щеплення; виявлено протипоказання до вакцинації; кількості осіб, які прищеплюються у день роботи мобільної бригади, недостатньо для повного використання всіх відкритих флаконів із вакциною.

«Вакцина Covishield/AstraZeneca поставляється до України у флаконах по 10 доз препарату в кожному. Після відкриття флакона вакцина має бути використана протягом шести годин, скільки ж триває одна сесія мобільної виїзної бригади. Повторне заморожування вже відкритого флакона або використання його після закінчення зазначеного часу заборонено. У таких випадках невикористані дози вакцини мають бути утилізовані», – наголошується у повідомленні.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024