На Закарпатті зробили перше щеплення від коронавірусу

25 Лютого 2021, 19:00
648

Сьогодні на Закарпатті зробили першу вакцинацію від коронавірусної інфекції.  Лікар-інфекціоніст Степан Карабиньош - перший закарпатць, який отримав щеплення. 

Повідомляє 25 лютого 2021 року Закарпатська ОДА.

Вакцинований лікар-інфекціоніст обласної клінічної інфекційної лікарні, асистент кафедри епідеміології, вірусології, мікробіології з курсом інфекційних хвороб розповів про стан після щеплення:

«Почуваю себе задовільно, після вакцинації не було жодних небажаних реакцій. До того ж я зовсім не відчув сам момент щеплення. Закликаю усіх своїх колег вакцинуватися і мужньо тримати цю хвилю оборони у боротьбі з COVID-19».

За його словами, більшість медичних працівників погодилися на вакцинацію, проте не рекомендовано робити щеплення тим, хто нещодавно перехворів коронавірусною інфекцією.



Як повідомлялося раніше, першочергово планують вакцинувати 38 медичних працівників із мобільних бригад з імунізації та 1620 медиків, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19.

Надалі мобільні бригади вакцинуватимуть працівників та мешканців інтернатів чи інших спеціалізованих закладів догляду за літніми людьми.

Лікарі мобільних бригад пройшли відповідне навчання з імунізації від COVID-19 вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca. Враховуючи, що ці вакцини вимагають різних умов зберігання та логістики, одна частина мобільних бригад з кожної області вивчила спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша – з AstraZeneca.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024