У Сваляві створять карту стихійних сміттєзвалищ та почнуть сортувати сміття

23 Лютого 2021, 15:04
1017

В рамках грантового проєкту, який фінансується посольством Великої Британії, у Свалявській громаді планують покращити екологічну ситуацію. Для цього закупили дрон та інше обладнання, аби розробити екологічну карту забрудненості громади, щоб поступово ліквідовувати ці осередки. 

Про проєкт Район.Свалява  розповів активіст Василь Петрус.

За його словами, група активістів складає 25 осіб до 35 років, вони й підготували проєктну заявку «Чисте середовище – здорова громада», основний зміст якої – покращення екологічної ситуації У Свалявській громаді.

“Ми вже на стадії реалізації. Це в листопаді ще побачили, що є такий грантовий конкурс. Умова була зібрати не менше 25 людей, віком до 35 років. Ми таку команду зорганізували і вже в грудні нам підтвердили, що ми проходимо. Відразу почалися тренінги, де ми паралельно готували свій проект по екології, типу вчилися і використовували це на практиці”.

У рамках проєкту для ОСББ Свалявської ОТГ поставлять 13 сміттєвих баків по сортуванню пластику, також розмістять в 6 школах міста сортувальні контейнери. Планують купити обладнання для пресування пластику та за допомогою дрона розроблять екологічну карту забрудненості громади, щоб поступово ліквідовувати ці осередки. Обладнання вже закуплено.

Нещодавно активісти мали зустріч з представниками ОСББ на якій обговорили можливість сортування побутових відходів. Попередньо було визначено 12 ОСББ де буде розміщено баки для сортування пластику: (вул.Менделєва 14; вул. Шевченка 54; вул. Ярославо Мудрого; вул. Тацея 5; вул. Суворова 3; вул.Головна 3; вул.Головна 62; вул. Головна 74; вул.Київська 8; вул. Зої Космодем’янської 4; вул. Визволення 95; вул. Шерегіїв 7).

Правилами гранту було передбачено виділення коштів на реалізацію проєкту в розмірі 110 тисяч гривень. Однак ідея свалявських активістів дуже сподобалась організаторам і зараз суму гранту збільшили до 160 тисяч гривень. Проєкт Міжнародної організації з міграції «Долучайся, взаємодій, створюй: молодь за розвиток згуртованих і сталих громад» фінансується Посольством Великої Британії.


 

 

 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024