Президент підписав указ про запровадження санкцій проти Медведчука

21 Лютого 2021, 10:00
615

Президент України Володимир Зеленський погодив рішення Ради національної безпеки і оборони про запровадження санкцій проти одного з лідерів проросійської ОПЗЖ Віктора Медведчука, його дружини телеведучої Оксани Марченко та інших. Тепер вони набули чинності.

Відповідний указ оприлюднили на сайті президента, – повідомляє Громадське.

Санкції запровадили на три роки проти 19 юридичних осіб і 8 фізичних осіб. Окрім Медведчука та Марченко санкції стосуються низки громадян Росії: Костянтина Вацковського, Віталія Донченка, Сергія Лісогора, Олександра Маслюка, а також Михайла Попова. Також у переліку опинилася ще одна громадянка України — громадянська дружина соратника Медведчука Тараса Козака — Наталія Лавренюк.

Також у санкційний список потрапили компанії: Eviver (ОАЕ), Gold Natural Group, Sandngate Commerce, WHPA Avia, Klodius Investments (Британські Віргінські острови), Sportmaster Operations Pte. (Сингапур), а також «НЗНП Менеджмент», «Новошахтинский завод нефтепродуктов», «Фармацевт плюс», «Дон Експорт», «ИСС-Софт», «ИндаСофт», «Роузвуд Шиппинг», «Торговый дом «Донские Угли», «БИОТЭК», «Гемодженикс», «Медоборудование», «Тосол-Синтез Трейдинг» (Росія).

Також під обмеження потрапило «Федеральное государственное автономное образовательное учреждение высшего образования «Севастопольский государственный университет», який розташований в окупованому Криму. 

В ОПЗЖ санкції РНБО проти Медведчуків розцінюють як «спланований акт політичних репресій». А сама дружина Медведчука, Оксана Марченко, заявила про вимушений похід у політику і вступ до партії свого чоловіка для «захисту інтересів українського народу».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024