Депутати Мукачівської міської ради звернулися в суд

17 Лютого 2021, 12:00
2366

Депутати фракції «Слуга Народу» у Мукачівській міській раді звернулись до Закарпатського окружного адміністративного суду із позовом до Мукачівської міської ради, в якому просять визнати протиправним та недійсним рішення Мукачівської міської ради 8-го скликання №23 "Про утворення постійних комісій Мукачівської міської ради" від 26 листопада 2020 року.

Інформація про відкриття справи внесена у Єдиний державний реєстр  судових рішень на початку лютого 2021 року.

Депутати просять зобов`язати Мукачівську міську раду скасувати попереднє рішення сесії та утворити постійні депутатські комісії Мукачівської міської ради з урахуванням пропорційного представництва всіх депутатських фракцій Мукачівської міської ради у всіх постійних депутатських комісіях Мукачівської міської ради.

Керівник фракції «Слуга Народу» Руслан Ткачук розповів Район.Мукачево, що депутатські комісії утворили із порушенням законодавства про місцеві ради. За його словами, у Мукачівській міській раді утворили 5 комісій, однак на засіданні сесії пропозиції депутатів від ПП «Слуга народу» щодо пропорційного включення (така вимога передбачена в законі), тобто по одному депутату в кожну з 5 комісій, не врахували.

Руслан Ткачук
Руслан Ткачук

«Наші пропозиції навіть на сесії не озвучили і не розглядали, а всі кадрові питання, і ці в тому числі проголосували пакетом. В результаті у двох комісіях - земельній та інфраструктури, наших депутатів немає. Натомість з ініціативи міського голови Андрія Балоги, промерська більшість проголосувала за створення аграрної комісії, до якої включили двох наших депутатів та ще трьох депутатів із фракції «Рідне Закарпаття», - зазначає Руслан Ткачук.

«Земельні та інфраструктурні питання в нашому місті роками вирішувалися так, як потрібно було меру та його оточенню. Звісно, він сформував більшість у раді та й далі може проводити усі рішення, які захоче.  Але це не означає, що з думку інших депутатів, яких теж обрали мешканці територіальної громади, не потрібно враховувати. 30% мукачівців, які не підтримали чинного мера на виборах - це близько 27 тисяч виборців у 17 населених пунктах Мукачівської територіальної громади, і з їх думкою теж треба рахуватись», - наголошує народний обранець.

Фракція ПП Слуга Народу
Фракція ПП Слуга Народу

 

 

Коментарі
17 Лютого 2021, 14:40
І правильно зробили, пора заставити Балогу рахуватися з законом
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024