«Хворі на коронавірус закарпатці приховують дані про місце роботи», – Ігор Шинкарюк

16 Лютого 2021, 11:00
1091 Джерело: Закарпатська ОДА

На Закарпатті епідеміологи не можуть встановити контактних осіб хворих на коронавірус  та ізолювати їх через приховування особистої інформації. Відсутність інформації про осередки захворювання спричинили ріст кількості хворих на 15-20%. 

Про це під час брифінгу 15 лютого 2021 року у Закарпатській облдержадміністрації повідомив заступник голови ОДА Ігор Шинкарюк.

За інформацією головної епідеміологині Закарпаття Вікторії Тимчик, з початку 2021 року на коронавірус захворіли близько 100 учителів. Також почастішали випадки COVID-19 серед лікарів та медичних працівників.  

Посадовці звертають увагу мешканців області, аби останні надавали повну інформацію про себе. Ці дані є конфіденційними, але дозволять епідеміологам вчасно обстежити контактних осіб на наявність коронавірусу, зробивши безоплатний ПЛР тест та запобігти поширенню інфекції та подальшим ускладненням у осіб, які вважають, що мають лише симптоми застуди.

«Якщо подивитися аналіз за останній місяць щодо осіб, які хворіють на коронавірусну інфекцію, то вражає число людей, які не хочуть вказувати своє місце роботи. І це одна із великих проблем. І з нею ми вимушені боротися. Ми з національною поліцією уже розробляємо протокол, яким чином нам цей відсоток зменшити і ми будемо залучати усі можливі сили та засоби у межах наших повноважень, щоб це здійснити.
Епідеміологи під час розстеження того чи іншого випадку фіксують інформацію про пацієнта, щоб встановити коло контактних осіб, особливо, якщо це стосується людей, які працюють у великих колективах: спецоб’єкти, люди, які працюють у державних установах, школах та дитсадках», - зазначив Шинкарюк.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024