У 2020 році іноземці найбільше відвідували Мукачево - «Vodafone Україна»

12 Лютого 2021, 15:30
Голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков 580 Джерело: Закарпатська ОДА
Голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков

Топ-менеджери «Vodafone Україна» приїхали на Закарпаття налагоджувати співпрацю по напрямках цифровізації туристичної галузі та розширення мережі зв’язку на території області. Цікавими даними про гостей області вони озвучили під час зустрічі у Закарпатській обласній державній адміністрації.

Про це інформує пресслужба Закарпатської ОДА.

Представники компанії мобільного зв'язку припускають, що аналітика та статистика, яку здійснює Vodafone, може допомогти у роботі ОДА. Зокрема, вони можуть надавати інформацію про туристів – звідки вони, куди приїжджають, де зупиняються, харчуються, що відвідують та багато іншого. Ці відомості дозволяють проаналізувати та узагальнити смаки і вподобання українських та іноземних туристів.

Зап їх інформацією, найчастіше відвідували Закарпаття у 2020 році туристи із Львівської, Київської та Волинської областей. Іноземці ж обирають для відпочинку або роботи міста Ужгород та Мукачево, а українській туристи – термальні купелі у Берегівському районі. 

Голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков наголосив: «Туристичний кластер – провідний на Закарпатті. Тому ми повинні дбати не тільки про хороший сервіс, а й про якісний мобільний зв'язок та інтернет».

За словами Ігоря Шинкарюка, заступника голови Закарпатської ОДА, зараз у регіоні реалізують проєкт будівництва гірськолижного курорту «Боржава». «Під час будівництва курорту необхідно планувати й встановлення базових станцій мобільного зв’язку», – зауважив Ігор Шинкарюк.

За статистикою, понад 650 тисяч закарпатців користуються послугами компанії Водафон. Установлення базових станцій у гірських районах – один із пріоритетних напрямків її діяльності.

Окремо йшлося й про підвищення якості мобільного покриття на території області та про плани на 2021–2022 рр. Одним із основних є впровадження мережі 4G:

  • модернізація наявних базових станцій до стандарту 4G;
  •  надання доступу до мережі 4G в населених пунктах з охопленням 2000 та більше осіб;
  •  покриття автошляхів міжнародного та міжміського значення.

Олена Котельнікова, заступниця генерального директора «Vodafone Україна», розповіла про доступні кейси та пропозиції щодо здійснення аналітики.

Присутні також обговорили можливість запровадження цікавих інтерактивних смарт-платформ для туристів, послуг смс-інформування та ін.


 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024