Мукачівський шеф-повар – учасник «Майстер Шеф. Професіонали»
На телеканалі СТБ стартував показ кулінарного шоу «МастерШеф. Професіонали – 3». Одним із учасників кулінарної битви став шеф-кухар мукачівського ресторану «Бульвар» Ігор Міщенко. Його вже встигли назвати одним із найхаризматичніших учасників відбору.
«Ігор Міщенко прийшов на шоу для того, щоб показати, що навіть шеф-кухарі з невеличких міст можуть готувати страви високої кухні. Він приготував сібас із пюре з цвітної капусти і за свої старання отримав білого фартуха», – йдеться на сайті СТБ.
Інтернет-видання «PMG» поспілкувалось із шеф-кухарем. Ігор Міщенко розповів про те, чому вирішив брати участь у кастингу, як проходив відбір та чи сильно хвилювався на зйомках.
Ігор зізнається, що взяти участь у кулінарному шоу він хотів ще тоді, коли проходив відбір кулінарів-аматорів. «Я подав був дві заявки, але мене не взяли у проєкт через те, що у них я вказував, що працюю кухарем», – розповідає він.
Але коли випала можливість податись на конкурс професіоналів, то відразу нею скористався. Заповнив анкету, відповів на кілька питань, відправив на проєкт і забув за те.
Через деякий час йому зателефонували з СТБ і, у зв’язку із карантином, спочатку запропонували пройти онлайн-співбесіду.
А далі були пробні зйомки. Шеф-кухар розповідає, що спочатку хотів вразити кулінарне журі стравою, яка називається «Пацали».
Довідково. Що таке пацали? Це рубець, частина шлунка корови або свині. Так само називають страви з цього субпродукту. Відокремлені рубці злегка обсмажують, а потім тушкують з меленою солодкою паприкою, обсмаженою цибулею і салом, іноді з додаванням часнику і зеленого перцю.
«Але виникла певна складність. Річ у тім, що шлуночків, які необхідні для цієї страви, не було ніде. Я сказав, що привезу їх із собою, але правилами проєкту це заборонено. Всі страви повинні готуватись на місці протягом 45 хвилин», – розповів учасник «МастерШеф».
Це трохи засмутило, зізнається Ігор, але в той момент його сильно підтримала сім’я, рідні та близькі.
«Розглядав різні варіанти приготування страв, але вирішив готувати рибу. У підсумку під час самого кастингу приготував сібас із пюре з цвітної капусти», – зазначив Ігор Міщенко і додав, що, фактично, готував дану страву вдруге, але вона надзвичайно сподобалась членам журі.
Зізнається, що сильно хвилювався. Особливо, коли потрібно було чекати своєї черги.