Мукачівський шеф-повар – учасник «Майстер Шеф. Професіонали»

12 Лютого 2021, 13:04
3238 Джерело: Facebook

На телеканалі СТБ стартував показ кулінарного шоу «МастерШеф. Професіонали – 3». Одним із учасників кулінарної битви став шеф-кухар мукачівського ресторану «Бульвар» Ігор Міщенко. Його вже встигли назвати одним із найхаризматичніших учасників відбору.

«Ігор Міщенко прийшов на шоу для того, щоб показати, що навіть шеф-кухарі з невеличких міст можуть готувати страви високої кухні. Він приготував сібас із пюре з цвітної капусти і за свої старання отримав білого фартуха», – йдеться на сайті СТБ.

Інтернет-видання «PMG» поспілкувалось із шеф-кухарем.  Ігор Міщенко розповів про те, чому вирішив брати участь у кастингу, як проходив відбір та чи сильно хвилювався на зйомках.

 Ігор зізнається, що взяти участь у кулінарному шоу він хотів ще тоді, коли проходив відбір кулінарів-аматорів. «Я подав був дві заявки, але мене не взяли у проєкт через те, що у них я вказував, що працюю кухарем», – розповідає він.

Але коли випала можливість податись на конкурс професіоналів, то відразу нею скористався. Заповнив анкету, відповів на кілька питань, відправив на проєкт і забув за те.

Через деякий час йому зателефонували з СТБ і, у зв’язку із карантином, спочатку запропонували пройти онлайн-співбесіду.

«Я розповів про себе, про роботу, які були кумедні випадки на кухні, свої найулюбленіші страви, страви яких кухонь готую. Далі потрібно було зняти про себе коротке відео, про своє хобі, про сім’ю. Я це все зробив і відправив на проєкт… Ось так я потрапив на «МастерШеф. Професіонали», – пригадує Ігор Міщенко.

А далі були пробні зйомки. Шеф-кухар розповідає, що спочатку хотів вразити кулінарне журі стравою, яка називається «Пацали».

ДовідковоЩо таке пацали? Це рубець, частина шлунка корови або свині. Так само називають страви з цього субпродукту. Відокремлені рубці злегка обсмажують, а потім тушкують з меленою солодкою паприкою, обсмаженою цибулею і салом, іноді з додаванням часнику і зеленого перцю.

«Але виникла певна складність. Річ у тім, що шлуночків, які необхідні для цієї страви, не було ніде. Я сказав, що привезу їх із собою, але правилами проєкту це заборонено. Всі страви повинні готуватись на місці протягом 45 хвилин», – розповів учасник «МастерШеф».

Це трохи засмутило, зізнається Ігор, але в той момент його сильно підтримала сім’я, рідні та близькі.

«Розглядав різні варіанти приготування страв, але вирішив готувати рибу. У підсумку під час самого кастингу приготував сібас із пюре з цвітної капусти», – зазначив Ігор Міщенко і додав, що, фактично, готував дану страву вдруге, але вона надзвичайно сподобалась членам журі.

Зізнається, що сильно хвилювався. Особливо, коли потрібно було чекати своєї черги.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024